Afară din Cupa României! Timișoara se înclină cu 0-3 în optimile de finală

137

ACS Poli și-a încheiat aventura în Cupa României la fotbal în optimile de finală. Timișoara a fost eliminată joi seara, de FCSB, și părăsește competiția după 0-3.

Duelurile cu FCSB au fost un veritabil coșmar pentru ACS Poli în această toamnă. Violeții au pierdut toate cele trei partide disputate cu cea mai bogată grupare din fotbalul românesc. După 0-1 și 0-7 în Liga I, elevii lui Ionuț Popa au cedat și în confruntarea din Cupa României, găzduită de un Dan Păltinișanu înghețat.

Un penalty controversat și o gafă a lui Soljic au hotărât soarta unei partide echilibrate ce s-a disputat pe un teren greu. Poli și-a pierdut ambii fundași centrali, Cânu și Melinte au ieșit accidentați, și a terminat în 10 după eliminarea lui Artean. Pe final oaspeții au mai punctat o dată stabilind scorul de 3-0.

Nicolae Dică începuse partida de la Timișoara cu un prim 11 alcătuit din mulți jucători de pe bancă. Iar acest lucru le-a convenit gazdelor care au ratat prima ocazie uriașă de a deschide scorul în minutul 23. Cornerul executat de Munteanu a circulat pe traseul, Soljic-Cânu-Drăghici, ultimul fiind blocat în ultimul moment în fața porții. Două minute mai târziu, gazdele și-au pierdut căpitanul pentru că Gabriel Cânu a resimțit dureri la inghinali după o ciocnire cu Gnohere. Avea să fie și faza care a inflamat spiritele pentru că FCSB nu a înnapoiat mingea și Nedelcu a încercat să înscrie ce l-a întrebuințat pe Straton.

Ovidiu Hațegan a dictat un penalty extrem de ușor pentru FCSB după un contact între noul intrat Bocșan și Gnohere. Tot atacantul de culoare avea să și execute lovitura de pedeapsă și să marcheze primul gol al partidei: 0-1 minutul 34. Ca și cum nu era de ajuns, Poli l-a pierdut și pe celălalt stoper, Melinte, scos din luptă după un contact cu același Gnohere.

Repriza secundă a găsit-o pe Poli în ofensivă, iar Munteanu și-a făcut prost pașii într-o situație în care îl avea în față doar pe portarul advers! La poarta adversă, Soljic a fost total neinspirat și a încercat să trimită la portarul cu capul, de la aproape 40 de metri de propriile buturi. Golofca a anticipat intenția croatului și a ajuns primul la minge, lobându-l elegant pe Straton pentru 0-2. Era minutul 56 și Poli se îndepărta tot mai mult de sferturile de finală.

Gazdele s-au aruncat în atac în încercarea de a reintra în joc. Șutul-centrare al lui Drăghici a fost reținută pe linia porții de Vlad, iar în minutul 60 șutul lui Vașvari a trecut puțin alături de stâlpul stâng. Straton a păstrat scorul la o diferență rezonabilă cu două intervenții decisive în fața lui Coman și Golofca.

Gazdele au rămas în inferioritate numerică atunci când mai erau zece minute, Artean a primit cartonaș roșu pentru proteste la o fază în care Hațegan a întors o fază și a dictat un fault foarte ușor pentru oaspeți. Chiar și în zece, timișorenii au trecut pe lângă gol în minutul 88 la o cursă a lui Crețu finalizată cu un șut parat de Vlad în picioarele unui Bîrnoi prins nepregătit.

Dacă nu au marcat timișorenii au făcut-o în schimb bucureștenii în minutele de prelungire. Benzar a primit o pasă la limita ofsaidului și l-a păcălit pe Straton: 0-3.

ACS Poli: Straton – Crețu, Melinte (min. 46 – Curjuric), Cânu (min. 25 – Bocșan), Ciucur – Artean, Vașvari – Munteanu (min. 72 – Doman), Soljic, Bîrnoi – Drăghici.

FCSB: Vlad – Pleașcă, Larie, Jorge, Mihai – Achim, Nedelcu – Golofca (min. 85 – Stoica), Benzar, Amorim (min. 46 – Coman) – Gnohere (min. 68 – Man).

Echipele calificate în sferturile de finală ale Cupei României sunt: CSMS Iași, CSU Craiova, FC Botoșani, Gaz Metan Mediaș, Dinamo București, FC Hermannstadt, Astra Giurgiu, FCSB.

Pentru Poli urmează meciul de luni cu Gaz Metan Mediaș, din Liga I de fotbal.

LĂSAȚI UN MESAJ