Afacerile rectorului USAMVB Timișoara, mai importante decât funcția academică?

1922

Au trecut, deja, două săptămâni de la precedentul nostru articol cu rectorul Cosmin Alin Popescu. Și s-au adunat foarte multe comentarii, dar atitudinea conducerii USAMV nu s-a schimbat. Declarațiile de avere și interese nu sunt publicate nici acum pe site-ul Universității și nici pe cel al ANI. La două luni de la termenul limită pentru publicarea lor!

Spuneam în articolul anterior că ne-am limitat cu cele expuse la spațiul rezervat în acel număr și promiteam că vom reveni. Nu puteam să nu publicăm și discuția cu rectorul Cosmin Alin Popescu, cea care ne-a făcut, practic, tot articolul.

Prima întrebare pentru domnul rector a fost dacă Universitatea are publicate declarațiile de avere pe site, așa cum cere legea. „Ba da, eu știu că sunt. Au fost puse tot atunci când au fost trimise și la ANI, dar o să vreau să verific și eu”, spunea pe 26 iulie rectorul Cosmin Alin Popescu. Probabil că, așa cum apreciam și articolul trecut, omul nu prea intră pe site-ul Universității, cert este că, din 26 iulie și până acum, declarațiile de avere și de interese ale conducerii și cadrelor didactice de la USAMV Banatul nu au apărut pe site. Ori n-a apucat domnul rector să verifice ori nu-l interesează subiectul…

1

„Știu că sunt afișate la noi la Resurse Umane, dar și pe site, dar o să verific”, a mai spus Popescu.

Reporter: „Am văzut că sunteți acționar în 5 firme…”

Popescu: „Cred că-n 5, 5 sau 6, da, da, da”.

Reporter: „După Registrul Comerțului în 5”.

Popescu: „Da”.

Reporter: „Și sunteți administrator în 4 dintre ele. Mai aveți timp și de Universitate?”

Popescu: „Sigur că am, bineînțeles, sunt aici de dimineața până seara în fiecare zi, dar nu știu dacă asta este important…”

Reporter: „Păi și atunci la firme când mai sunteți dacă de dimineața până seara sunteți la Universitate?”

Popescu: „Din păcate nu mai am timp să mă ocup de ele, iar la cea care funcționează am și oameni angajați care se ocupă de ele…”

Reporter: „Aveți și o firmă în Bozovici?”

Popescu: „În Bozovici? Da, da da, probabil așa este, cum spuneți dumneavoastră, nu vă contrazic! Vreau să înțeleg care este subiectul, căci asta este foarte important!”

Reporter: „Subiectul este lipsa de transparență cu firmele, când lucrați la firme?”

Popescu: „Numa puțin, ești în necunoștință de cauză. Eu nu sunt funcționar public, pot să am 100 de firme, eu plătesc taxe și impozite, am lucrări foarte serioase în care sunt angajați oameni legal, din toate punctele de vedere, dacă eu am manageri la firmă… dumneavoastră văd că n-aveți noțiuni de management! Nu administratorul este cel care trebuie să facă managementul într-o firmă, în mod deosebit. Dar eu nu înțeleg: e o problemă că sunt administrator la firme? Că sincer nu vă înțeleg?!”

Reporter: „Eu nu am spus că ar fi o problemă, eu am cerut lămuriri…”

Popescu: „Da, eu semnez o dată pe an bilanțul și semnez biletele la ordin o dată pe lună la finanțe pentru TVA și pentru impozit și pentru CAS-uri, asta fac eu în fiecare lună și cred că este un lucru pe care trebuie să-l facă câți mai mulți oameni în țărișoara asta și dacă ar fi atâția oameni ca și mine și ca și dumneavoastră care muncesc și care produc în țara asta ar trebui să fie un lucru laudativ. Ce mă surprinde pe mine este scăparea aceasta în exprimare în ceea ce vă privește: practic dumneavoastră mă certați pentru că am atâtea firme…”

Reporter: „Eu nu vă cert! Vă întreb”.

Popescu: „Mă trageți la răspundere…”

Reporter: „Da, vă trag la răspundere…”

Popescu: „Că de ce am firme…”

Reporter: „Nu, nu, nu, nu că de ce aveți firme ci de ce nu le vedem și noi, de ce nu sunt declarațiile de avere, de ce nu sunteți transparent?”

Popescu: „Tot ceea ce spuneți dumneavoastră despre lipsă de transparență – și mă deranjează foarte tare  – aș vrea să vedeți ce sunt la noi pe site-uri…”

Reporter: „Păi noi am făcut print screen cu tot ce e…”

Popescu: „…tot ceea ce am trimis noi la ANI și atunci puteți să spuneți că nu sunt transparent. Ați văzut câte pagini sunt acolo? Pe site?…”

Reporter: „Cu declarațiile de avere sunt câteva formulare goale și legea… în rest… nimic!”

Popescu: „Mă surprinde, chiar o să verific! Dumneavoastră, până la momentul acesta, ați gestionat vreo firmă? Știți ce înseamnă să gestionezi o firmă și să dai salarii? Este o infracțiune să ai o firmă?”

Reporter: „Nu, Doamne ferește!”

Popescu: „Ar trebui să fiu un inconștient să nu am declarațiile de avere cu toate alea depuse la noi și la Agenția Națională de Integritate!”, spune rectorul Popescu. Spune el, nu mai este comentariul nostru…

2

Contracte cu Romsilva după vizita lui Crăciunescu

Jurnaliștii de la România Curată au scris foarte mult pe subiectul mutilării zonării Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița, mutilare care s-a făcut de echipa de proiect de la USAMV, echipă care recunoaște presiunile făcute!

„România Curată a cerut o audiență la ministra Palmer, semnalându-i în chiar dimineața în care se ținea ședința de „avizare ilegală” a Planului de Management, oficialii Ministerului au negat că s-ar fi pus la cale acea operațiune de avizare a formei ciuntite din Planul de Management, cu mai puține hectare de pădure propuse la a fi protejate de tăieri. Atunci s-a trecut la „varianta B”, pe care ne-a explicat-o chiar Traian Viorel Lascu. Romsilva, fără a aduce ca argument nici un „contra-studiu”, a diminuat „din pix” suprafețele propuse a fi protejate, conform concluziilor „studiului de 2 ani, finanțat de UE cu 700.000 euro”. După ce, cu știința Ministerului, Romsilva a modificat după bunul plac Planul de Management supus aprobării Ministerului de către cercetători, a dat o acoperire legală operațiunii, prin obținerea unei hârtii de la APM Caraș-Severin, în care funcționarii de acolo au scris că diminuarea suprafeței protejate de tăieri cu aproximativ 5000 ha față de cât propuseseră cercetătorii, nu ar urma să aibă un impact negativ asupra Parcului Național. Imediat după aceea, ministrul Palmer a aprobat Planul de Management.

cheile-nerei-11

Studiind cu atenție modului în care s-a aprobat acest Plan de Management care urmează să reprezinte „legea” după care se va ghida în următorii 10 ani administrația Parcului Național Cheile Nerei Beușnița (care se suprapune și peste o arie protejată sit Natura 2000), cei implicați au ajuns la concluzia că cele 700.000 de euro din fonduri UE au fost cheltuite degeaba, deoarece, indiferent de concluzia echipei de cercetare, Romsilva și Ministerul Mediului au modificat Planul de Management rezultat după bunul lor plac”. Echipa de cercetători s-a opus astfel variantei Romsilva, care vroia micșorarea suprafețelor protejate de tăiere de la 55% la 39%.

USAMV Timișoara, instituția unde activează nucleul de cercetare care a propus limitarea tăierilor în Parcul Național Cheile Nerei,  n-a avut, din păcate, tăria să se constituie ca un real adversar pentru pretențiile „de tăiere” ale Romsilva. USAMV a fost practic „șantajată” de Romsilva că dacă nu acceptă să reducă zonele de protecție la tăiere, nu își va da OK-ul pe Planul de Management și astfel cercetătorii riscau să fie puși de Ministerul Fondurilor Europene să returneze cei 700.000 euro cheltuiți în cei 2 ani de proiect.

Nu știm dacă slăbiciunea de negociere a USAMV Timișoara se datorează și faptului că Universitatea a primit de la Romsilva, pe când Adam Crăciunescu era director general, un contract de cercetare.

De altfel, Adam Crăciunescu, deși nu mai are nici o calitate oficială în Romsilva, a fost și el implicat direct în „simulacrul de negocieri” din 2016. Crăciunescu, deși oficial reprezenta universitatea, în calitate de conferențiar, în fapt a cerut cercetătorilor același lucru ca și Romsilva: diminuarea zonelor de protecție propuse.

În fapt, toate așa-zisele negocieri n-au fost decât un act repetat de presiune din partea Ministerului Mediului și al Romsilva, ce viza convingerea echipei de cercetare să accepte renegarea concluziilor propriilor studii științifice și să accepte „diminuarea suprafeței protejate”, după placul Romsilva.

Ar fi fost o premieră pentru țara noastră ca o arie protejată tip Parc Național să-și poată mări printr-un Plan de Management suprafața „de pădure” protejată de tăieri, spărgând astfel cutuma de „a nu modifica decât insesizabil” zonarea gândită în Guvernarea Năstase.

Contextul era cu atât mai încurajator că o asemenea „revoluție verde” e posibilă, dat fiind faptul că Parcul Național Cheile Nerei e una din ariile protejate cu cele mai puține comunități, iar impactul economic generat de extinderea pădurilor sub protecție ar fi fost minor pentru oamenii de rând.

Argumentul prin care se încearcă mușamalizarea ciuntirii rezultatelor muncii de cercetare și a modificării din pix a Planului de Management de către Romsilva cu ajutorul Ministerului Mediului e că noua zonare protejează mai multă pădure decât înainte, respectiv 14.900 ha, față de 8000 ha. Ce nu se spune de către nimeni este că această suprafață ar fi putut fi de 20.185 ha, așa cum au cerut cercetătorii.

usab

Cosmin Popescu, rectorul USAMVB Timișoara, admite presiunile exercitate pentru modificarea planului de management realizat de echipa sa de cercetători, însă speră ca viitorul să repare pierderea de azi. „Recomandările experților în conservarea diferitelor grupe de organisme au fost puse în balanță cu presiunile exercitate de comunități și factorii economici. La final, trebuie remarcat că Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița este unul dintre parcurile naționale ale României cu mare suprafață de pădure așezată sub regim de protecție. Includerea în plan a prevederii ca pe toată durata implementării să se aibă în vedere ca începând din anul 2025 cca 75 % din suprafața parcului să intre sub regim de protecție strictă și integrală este încurajatoare pentru viitorul acestei arii protejate”, mai arată jurnaliștii România Curată în anchetele lor.

Citește și: Un rector de milioane de euro și faptele sale de arme!

USAMVB-5

221 COMENTARII

 1. Bun articol.Asteptam chiar si altele,mai ales ca subiectul are potențial urias si ofera multe oportnitati(ca si subiect evident),mai ales cand subiectul are de unde.

  Felicitari inca o data,asteptati-va sa se intervina pentru a se schimba imaginea sau chiar si pozitia subiectului acestui articol,dar nu va lasati intimidati si continunati,chiar perseverati pe subiect.

  Numai bine si sa auzim de bine.

 2. Pe cand articole si in cealalta parte a presei?
  Cand o sa vedem veniturile CONDUCERII?,pentru ca vrem sa vedem daca mai apoi au tupeul sa vorbeasca despre bani.Cum noi sa fim cu grija,ca nu se stie niciodata!Amenintati o intreaga tagma profesorala?Nu suntem toti nevertebrate in aceasta Universitate,sa nu ne dam seama cum insinuati tot fel de marlanii ascunse.
  Vorbeati de transparenta,sa va vad acum! Dar si pe prorectorii Stanciu Sorin si Bratu Tiberiu.

 3. E vreo legatura intre USAMVBT, Rector (plus cei trei prorectori), site, contracte ulterioare cu universitatea, Petrosani? As fi curioasa de acest lucru. Ca noua ne-a spus o pasarica multe lucruri. Si circula zvonuri tot mai agasante. Dar revin. Acum nu mai pot scrie. La revedere.

  • Cârnați iti da sa te bucuri si tu ca doar GIP n-o sa vezi. Ala ii pentru Stanciu si alalalt cu probleme la mansarda. Dna ul pe ei ca prea de tot au bani asa dintre-o data.

   Va dați seama al mai mare șpăguitor din Fac de Management ii prorector. Va mai amintiți de cum se șpăguia pe la Salonta? Ca eu da

   • Si daca eu nu mananc carne domnule rector,pentru ca sunt vegetariană ce sa fii facut cu atata cârnați? Nu toti ne îndopăm cu cârnați, ar trebui sa stiti asta.

 4. De domnul Radulov nu ne zice nima nimic ca as vrea sa aud si despre el ca vedem ce face si ce nu face crede ca ne e frica dar nu deloc ca nu avem de ce

 5. Daca o sa il ascultați si o sa auziți si punctul de vedere al lui Popescu, chiar parerea vi se va schimba. Il cunosc mai mult de cat multa lume, bune asa. Poate nu a avut timp.

 6. AICI VAD CA SUNT MODERATE COMENTARIILE, CE E SI FOARTE BINE. O REDACȚIE ADEVARTA ESTE UNA CARE ARE GRIJA SI CARE SUSȚINE LIBERTATEA DE EXPEIMARE, DAR SANCȚIONEAZĂ LIMBAJUL DEVIANT SI JIGNITOR.

  IAR O REDACȚIE CARE NU SE RESPECTA LASA COMENTARIILE LA LIBER.

  EU UNA TIN MINTE CUM AM FOST FĂCUȚI ACUM CEVA TIMP PE UN SITE SIMILAR. TOTI COLEGII, DE LA FAC DE AGRICULTURA, DE LA ZOO, DE LA SILVICULTURA, DE LA TEHNOLOGIA ALIMENTELOR, HORTI SAU MED. VETERINARA AU FOST PUR SI SIMPLU LĂSAȚI LA LIBERA CIRCILATIE A COMENTARIILOR SI AU/AM FOST MURDARITI CUMPLIT. ISI MAI AMINTEȘTE CINEVA? SUNT CONVINSĂ CA NE AMINTIM, DAR ACUM STIM SI DE LA CINE, CUM SI DE CE. E IMPORTANT.

 7. Sper ca din toamna sa înceapa represaliile la adresa celor ce si-au permis sa comenteze atat de penibil. Sunteti invidiosi ca unii au si pot si voi nu sunteti in stare de nimic doar niste invidiosi care asa o sa ramana. Ca nu va sta domnul rector sa nu va pedepseasca si asa va si trebuie ca va luați de domnia sa.

 8. D le rector de ce pe unii ii favorizați si pe altii nu de ce ati blocat posturile dar pilele au scoase posturi imediat nu va e rusine ati zis ca sunteti rector pt toti da vedem ca tot asa a ramas pilele su scoase posturi restul nimica nu va e rusine lasa ca va scriu io cum numa mizerii faceti

 9. Rectoru Popescu cu toata trupa lui de borfași sa plece. Ne-ati mintit si tu si Stanciu si Iancu. 2 prorectori de la MANAGEMENT?!!! Doooooooiiiii?!!!! Da alte facultăți nu, de cand a ajuns 2 de la management sa conducă cum vor o intreaga Univ?!!! Si cine? Stanciu si Iancu care niciunu nu ii pt Univ ci doar sa fure si sa minta

 10. L-ati lovit pe Popescu rau de tot cu articolele acestea. Rau, rau. Dar nu e bai, comanda acum articole la greu pe timisplus ca sa contracareze banatulazi.
  Oricum stim toti de absolut toate imbarligaturile dintre conducere si asa zisa presa. Dar cand se vor afla toate: exista filme, poze, dovezi, acte, au au au!

 11. „Ce mă surprinde pe mine este scăparea aceasta în exprimare în ceea ce vă privește: practic dumneavoastră mă certați pentru că am atâtea firme…”

  Reporter: „Eu nu vă cert! Vă întreb”.

  Popescu: „Mă trageți la răspundere…”

  Reporter: „Da, vă trag la răspundere…”

  Popescu: „Că de ce am firme…”

  Cum va permiteți sa il întrebați, :)), nu va e rusine!!! Rusine Dinu PATRICIU! :))))))))

 12. La următoarea adunare bisericeasca sa ne spună d l prorector Iancu de unde a avut 300 000 de € Cash sa isi faca imensitatea aia de casa cu 3 etaje avand in vedere ca nu a lucrat decat in învățământ si el si nevasta-sa! Ca daca nu iei mita la greu n-ai cum sa iti faci mausoleu. Si stim cum se proceda pe la materiile lui Tibisor.

  • Verificati l si pe acest prorector sa vedeti cum a facut banii suntem zeci de foști studenti care pot confirma cum ne cerea si care era traseul banilor ca sa luam examenele. Asa si a facut bani si o stie toata lumea.

   • Si eu pot depune mărturie despre cum proceda asa zisul meu fost profesor Iancu la examene asa ca nu e nicio problema

  • Cine isi permite sa si traga un ditamai vilocu cu 3 etaje dintr un amărât salar de profesor acuma serios fara nici o suparare greu, greu asta daca nu iti place sa iei din plicuri ceva banuti

  • Confirm.casa cu 3 etaje din vreo maxim 2000 de roni la vremea aia el si nevastasa.peluza,garaj,pomi de lux etc. deci cum?ne spui si noua tibi?iti zic eu,nu ai cum.de Renaultul nou nu comentez ca acum sa zicem ca iti permiti din cei 140.000 de roni pe luna plus,dar cand ti-ai terminat casa TU erai șef lucrari si sotia(care e o tipa jos palaria,nu de asta vb aici,ci de cum ai reusit sa ajungi la nivelul asta din 2 salarii mici,mici),aici e intrebarea?CUM TIBI?ca si eu sunt la nivelul tau dar nu am acumulat cat tu.

  • Dar santa feul sau tucsonul sau ce o fi balaurul ala de masina a lui Mihăiță Stanciu Sorinel ati observat ca e full opțiuni? Cam scump avand in vedere ca nici el nu are vreun alt venit, ca avocat cu mari procese hai sa fim serioși, a terminat la Lugoj, n are ce sa aibe mari venituri ca doar nu e AVOCATUL POPORULUI. Dar cum licitațiile cu firme de casa merg, de ce sa nu puna si el botul putin.

 13. Acum se confirma din nou:Aceiasi scriitori din campania trecuta au inceput din nou,in frunte cu Teodor Trasca,catelul scriitor de casa al nenorocitului de Pirsan si frustrarile lor pentru pierderea ciolanului!

 14. Bine ca mai aflam despre acest rector ce face si cum face,nu doar ceea ce incearca el si conducerea sa ne bage pe gat.Foarte bun articolul,trebuie sa mai urmeze si altele sa aflam de fapt ce este in spatele acestui rector,caci noi numai bănuim interesele care l-au pus pe funcție.

 15. Parerea mea este ca e necesar sa fim informați corect, la obiect despre tot ce nu e etic in comportamentul unui șef. In acest caz rectorul unei universități. Al universității noastre. Care in acest moment e condusă de un personaj cu multe semne de intrebare la care trebuie sa ne răspundă public.

 16. Reporter: „Cu declarațiile de avere sunt câteva formulare goale și legea… în rest… nimic!”

  Ce ati vrea? Sa va dea direct contul sa vedeti milioanele pe care nu are cum sa le justifice. Hai ca ma faceti sa rad domnule reporter. Nu stiti cu cine aveti de a face!!! :)))))))))(

 17. „Jurnaliștii de la România Curată au scris foarte mult pe subiectul mutilării zonării Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița, mutilare care s-a făcut de echipa de proiect de la USAMV, echipă care recunoaște presiunile făcute!” Da?

  Presiuni? Nu se poate asa ceva!!!

  • Pot sa mai scrie jurnaliștii de la România Curată cat vor, pe CĂTĂLIN DOCEA nimeni nu-l întrece. E de-al nostru! Haide Timis plus si scoate articolele alea de stau in draft sa le arătam cine suntem si sa le închidem tupeul si gura!!!!!

 18. Nu am crezut asa ceva despre ceea ce se intampla la noi.

  Chiar am crezut ca lucrurile se schimba. Sunt chiar socata sa citesc ca de fapt nu e asa.

  Ma gandeam ca avem de a face cu altfel de oameni. Sunt scârbită!

 19. Mie si groaza de repercursiunile asupra cadrelor didactice dupa acest articol si dupa aceste comentarii. Si ce repercursiuni vor fi asupra tuturor, mai ales ca totul pana la ei… au au

 20. Acum trebuie sa apara niste articole plus comentariile aferente si in timisplus ca nu se poate altfel stim noi de ce doar Stanciu crede ca nu stie nimeni nimic

  • STS E CEL MAI LIBIDINOS OM PE CARE L-AM CUNOSCUT VREODATA.SE CREDE BURICUL TÂRGULUI,DAR IN AFARA DE MICIUNI,DRAGUL DE EL NIMIC NU POATE MAI MULT.SUNT CURIOS CAT NE MAI MINTE CRRZAND CA NOI CREDEM?

 21. Aveti materiale pentru a scrie un roman domnule Andrei, numai putin sa va ciuliți urechile si puteti avea cata informație doriți. Felicitări si multa putere de a continua, chit ca va fi greu. Dar felicitările mele!!!

  • Prima data sa controleze conturile si proveniența bolizilor de lux si a caselor de sute de mii de €. Apropo, doar in fata la rectorat stau parcate pe putin 3 mașini de 120000 de €. Asa,sa se vada.

 22. De frica nimeni nu o sa faca nimic.de cand cu Popescu numai frica si teroare.nu asa se conduce o universitate.nu sunteti la firma la tine sa faci ce vrei tu da nu ii nimic stam noi in teroare da Domnu vede tot.sa stii.

 23. Desteptilor alegerile sunt peste doi ani va agitati degeaba ca tot asta o sa candideze cine credeti ca se baga pe felie cu mafia lui,asta daca nu vin autoritatile sa faca putine ordine oe acolo prin cladirea de la palma ca prea pute pe acolo a furt din bunul statului.oricum interesant tot ce se intampla.

 24. Cand o sa iasa totul la iveala…noi abia asteptam pentru ca stim multe,dar ca simplii profesori ce putem sa le facem astora care efectiv reprezinta mafia si sunt cu ea mana in mana.Noroc cu presa care mai dezvaluie si ni se confirma si noua ce vorbim si noi prin birouri

 25. Poate sa imi spună si mie cineva posturile cui au fost scoase la concurs dupa venirea acestora la conducere?nu de alta dar sa se vada ca in timp ce Popescu ne lua cu nu se scot posturi o ducem rau nu se poate pe șestache se scoteau la greu posturi acum le-au blocat ca sa fie EI siguri ca NIMENI NU VA AVANSA DECAT DACA VOR EI. DOAR DACA VOR EI! Pentru ca EI VOR SA NE ARATE CA EI AU PUTEREA DE ASCOATE SAU NU POSTURI, si noi cei de sub ei trebe sale stim de frica,cum a zis rectoru in privat ca nimeni nu va mai avansa decat daca el isi da acordul expres,deci sa vedem cine are totul in mana.noi suntem cadre didactice normal ca vreme sa avansam nu avem afaceri cu statul nu luam șpagă suntem corecti deci lasa-ne in pace si furați voi cat vreti dar lăsați-ne in pace.

 26. „Ori n-a apucat domnul rector să verifice ori nu-l interesează subiectul…”

  Nu il intereseaza. Il intereseaza strict interesele dansului si ale trupei de haiducie.

 27. „Popescu: „Ar trebui să fiu un inconștient să nu am declarațiile de avere cu toate alea depuse la noi și la Agenția Națională de Integritate!”, spune rectorul Popescu. Spune el, nu mai este comentariul nostru…”

  Dar cand ne amenință subtil pe la ședințe si Iancu si Stanciu rad a satisfactie, tot inconștient este marele rector? Ca de cand au venit astia numai ca ne dau afara asta auzim. Incredibil ce cred acești mafioți ca pot face din ditamai instituția publica. FAMILIA LOR! Ha ha ha ha

 28. cică economista aia de Cheţ Cornelia de la resurse umane i-ar avea la mână pe majoritatea nenorociţilor încă de acu mulţi ani. minciuna, furtul şi şpaga s-au transmis din generaţie în generaţie. eu invit şi ITM-ul în vizită, asta în cazul în care nu sunt nici ei corupţi, sau sunt ivitaţi la o cină la restaurantul Tinecz din calea Aradului, loc în care au trecut de-a lungul timpului unii dintre cei mai mari şpăgari şi hoţi din istoria universităţii. cum ar fi: Iancu Tiberiu, Sorin Stanciu, Ioan Brad, Luminiţa Pârvulescu, familia Petroman, Moisa Sebastian, Nicolae Păcală, şi mulţi alţii. listele cele mai lungi ar fi de la facultăţile de Management Agricol şi Medicină Veterinară.

  • Puneți-l pe Brad sa scrie dupa dictare. O sa va amuzați teribil. Bradule, nu ne mai urmări prim facultate, ca nu rezolvi nimic, stim ca nu poti mai mult, dar eu ti-am zis doar.

  • Chet sa isi vada de ale ei si sa numa faca Assouan mai multe despre ea,atat va spun:are luni cand ia peste 4000€ in mana si tot ea ne tine morala ca nu sunt bani. Nu ti e rusine nesătulo de bani ce esti ca pe toate proiectele din Usab esti fara sa faci nimic si ai la bani de noi nu visam intr o viata!hai ca m-am enervat.

  • Aia de la resurse umane e cea mai scârboasă din universitate cu comportamentul ei de pisicuța a dracului. Si aia minte de te doare capul cand o auzi, da fiind cu bun simt o lasi in pace, ca daca nu poate decat minți, ce sa ii faci?

 29. Luptați pana la capăt cu impostorii domnule rector.nu lăsați pe nimeni sa va denigreze in asa hal.afara cu tradatorii.afara!eu V-am votat nu accept asemenea denigrare.sunt cu toata echipa.a-ti facut numai bine si lucruri bine,va susținem toti!

 30. Citesc si ma crucesc. Deci zvonurile pe care le tot auzim, nu sunt doar zvonuri. Vreau sa ma lamuresc doar in legatura cu un lucru: este adevarat ca dupa ce actuala echipa a castigat alegerile trecute, o anumita firma a ziaristului care a usurat castigarea lor prin articole scrise la comanda, a castigat si contracte banoase cu universitatea noastra? Sau e doar zvon pe cale de a deveni realitate? Pentru ca daca este asa, atunci asta inseamna ca in spatele campaniei trecute de alegeri, nu se afla nimeni altii decat cei ce conduc de facto acum institutia noastra. Ceea ce este foarte grav, pentru ca tot ce s-a intamplat atunci s-a intamplat cu acceptul total al actualului domn rector Cosmin Alin Popescu si al prorectorilor Tiberiu Iancu si Sorin Mihai Stanciu. Iar dansii erau la curent cum colegii dumnealor erau facuti in toate felurile in comentariile nemoderate ale site-ului condus de un asa zis ziarist, Catalin Docea, care ulterior a si castigat acele contracte de care se zvoneste prin universitate. Dar eu asta intreb, este zvon, mit universitar sau realitate? Ne poate raspunde si noua, celor care suntem corecti la aceasta intrebare? Ma macina, pentru ca eu am votat actuala conducere din convingere si nu in urma masinatiilor tipice universitare, si daca e real, E GRAV. Pentru ca NU se poate sa avem la conducere asemenea personaje care si-au dat acceptul in a fi denigrati total. SI DA, doresc sa fie luate masuri, pentru ca asa cum am citit in alte comentarii, ESTE VORBA DE O MAFIE UNIVERSITARA cu interese ascunse.

  Va rog din suflet sa imi raspundeti, macar prin comentarii.

  Va multumesc. C.A.

 31. „Au trecut, deja, două săptămâni de la precedentul nostru articol cu rectorul Cosmin Alin Popescu. Și s-au adunat foarte multe comentarii, dar atitudinea conducerii USAMV nu s-a schimbat. Declarațiile de avere și interese nu sunt publicate nici acum pe site-ul Universității și nici pe cel al ANI. La două luni de la termenul limită pentru publicarea lor!”

  Sa nu crede-ti ca l-e ve-ti vedea,pentru ca daca le-ar face publice atunci nu ar mai putea sa vina in fata noastra sa ne zică ca o ducem greu si trebuie sa ne sacrificam pentru binele tuturor.si atitudinea nu se va schimba dinpotriva,au de ascuns declaratiile de venit.unii câștiga 20000 altii 1200.si atunci ar iesi razboi intre noi.

   • Nu fi, asta e adevarul. Dar o sa fac eu rost de cat câștiga fiecare si o sa postez. De aia nu isi fac publice declarațiile de venit,ca ai muri pe loc si nu ti ar da bani nici de înmormântare,ca altfel de unde blocuri cu 3 etaje?

 32. Scuze, am dat publicare mai repede, dar revin.

  Alin Cosmin Popescu

  Isidora Radulov

  Sorin Stanciu

  Tiberiu Iancu

  FACETI VENITURILE PUBLICE DACA NU AVETI NIMIC DE ASCUNS! Haide!!!

 33. Stimate domnule ziarist, poate ar fi un sfat bun sa verificați si activitatile firmei pe care o deține acest RECTOR, PROCAD, sa vedeti acolo încrengături cu nume grele si penale din tara noastra. Si acolo aveti suficient de mult material pentru articole viitoare. Ar fi interesant sa aflam mai multe despre acest individ care ocupa funcția de RECTOR/PATRON//ȘEF/PROFESOR/PASTOR INTRU DUMNEZEU. Ca nu e ceea ce pare acest Popescu.

  • Chiar,ca si de procad multe nereguli se aude da nicio autoritate nu face nimic.poate ca nu au fost anuntați ca la cat au de luptat cu Hoții peste tot nu s-or aștepta fix in ditamai Agronomia de stat sa se instaleze hoți, da nu ii timpu pierdut

  • Procadul ala a facut afaceri numai cu statul,deci despre ce vb aici?cand faci afaceri cu statul,furi de fapt.ia sapati sa vedeti de ce dați.

 34. Domnule prorector Iancu Tiberiu, mai țineți minte cum era la licența la dumneata si care era tariful din care probabil am cotizat si eu la vila pe care o dețineți in Timisoara? Asa a fost, nu cotizai, nu terminai. Dar ma bucur ca locuiti in lux si ca va place sa trăiți asa pe banii mei. Adica si pe banii mei si pe ai altora

 35. Stanciu Sorin Mihai: de la wv golf vechi direct la suv nou nouț plătit tot Cash ca doar ne respectam. De unde este intrebarea legitima.

 36. Decat sa va lamentati cu stratul gros de mizerie morala din institutia in care lucrati, mai bine mergeti in grup la DNA. Ce va impedica sa va faceti curatenie in propria ograda din care, probabil, doriti sa iesiti la pensie? Ce modele de profesori sunteti voi daca, tacit, acceptati aceste acte de coruptie?

  • Frica ii inhiba pe toti. Crede-ma, este o atmosfera de razboi de cand cu aceasta conducere, dar se va merge. Sunt de 15 ani in aceasta universitate, teroare ca acum nu am mai intalnit si am schimbat cativa rectori.

   • Au cazut multi din mediul universitar ce se credeau invincibili pentru eternitate!!!…
    Adevarul, mai devreme sau mai tarziu, se ridica la suprafata. Serparia lor nu poate frange definitiv onestitatea si corectitudinea celor care muncesc din pasiune acolo.

 37. :)))))) In sfârșit lumea a inteles despre ce era vorba cu cei TREI MUSCHETARI. Bun, deci nu toti suntem in aceeasi barca.

  Dar pe mine ma amuza marile realizări ale RECTORULUI: căsuțele de lemn care putrezesc in curtea Agronomiei. Cica sunt un succes, nu vad cum ca a trecut si Crăciunul si Paștele de cand stau tot acolo. Dar da, un adevarat mare teribil succes. Oare cat or fi costat si in buzunarul cui au intrat banii? Zi-ne popescule!!!!

  • Lasa ca face el in mintea lui un Agro Viligi de iti sta mintea in loc.cand il auzi ce ii debiteaza mintea ramai perplex.probabil ne crede la biserica,unde ar trebui sa intram in transa

   • Daca si jafurile alea sunt un succes…dar de fapt tot ii un succes la rector.n-are rost,nu poate,de ce credeți ca iar am ajuns de rasu lu toti in toata tara…

 38. Eu una nu am inteles sensul acelor adunări generale.pentru ce ne tot cheama sa ne zică ce:cu ce probleme se confrunta ei la conducere.da pe mine ca profesoara nu ma intereseaza ca ai bani sau nu de salarii,ca nu stiu ce probleme sunt in camin,ca se drogheaza nu stiu cine,ca se bat,ca nu merge aia sau mai stiu eu ce,pe mine ma intereseaza sa imi tin orele,să vad de materia mea,asa ca nu ne mai obosiți cu problemele din conducere.sunteti rector,descurcativa si punct.Pa.

 39. „Popescu: „În Bozovici? Da, da da, probabil așa este, cum spuneți dumneavoastră, nu vă contrazic! Vreau să înțeleg care este subiectul, căci asta este foarte important!”

  Asta nici nu mai stie in ce e îmbârligat, greu sa stii ca ai comis-o si dupa aia sa încerci sa minți sa te scoti.

  Sunt curios ce articol va urma. Trebuie sa fie la inceput de toamna sa fim si noi pe la catedre sa le vedem moacele lu astia trei.

 40. Doamnei rector conferențiar Popescu cand i se scoate post la concurs ca so fi plictisit sa isi tot plimbe poșetele la mana doar la statutul de conf. Bine,asta cand da pe la facultatea de management si cand mai are bunul simt sa si isi tina vreo ora? Sau i lau scos si eu nu sunt la curent cu zvonurile ca multe nu am stiut pana la acest articol,da eu ma ocup cu cercetarea,mai greu cu bârfe din astea gen Stanciu

 41. Articolele sunt bune, scot la iveala multe, asa s-a intamplat si inainte de alegeri cand au iesit la iveala destule. Suntem monitorizati peste tot in scoala, in birouri, pe holuri, apar scrisori si bilete, sunt intrigi si barfe de doi bani peste tot.
  Suntem una din universitatile cele mai familiste si cu un nivel scazut de educatie. Multi dintre colegii nostrii au firme care lucreaza cu firmele acolitiilor, niciodata nu o sa se rasufle prea multe.
  Proiectul cu Nera a fost un esec si aici are dreptate si rectorul ca specialistii nu prea au avut argumente deoarece studiile au fost facute cam din pix, putini maxim doi, trei din echipa proiectului care chiar au lucrat, restul si-au tinut spatele unul altuia si nici macar nu au calcat pe teren. Sunt multi din facultate care au o stare materiala peste medie, vorbim aici de masini de peste 10.000 de euro si case. Sunt multe de sapat si de aflat.

  • Si de ce sa nu le aflam?Prin birouri si pe holuri toti stim ce si cum. Trebuie macar aici si unde si cum putem sa scoatem adevarul la iveală.

  • Suntem in permanenta urmăriți si monitorizați si toate informațiile ajung la Stanciu si Tibi ca de aia stau toata ziua la rectorat. Si de ce credeți ca vor cartele si tot sistem informatic? O data ca sa fim supravegheti NON stop, nu cum zice rectorul ca nu ca vai, si a doua oară ca sa le pice si lor ceva bani din toata treaba asta. Punct

   • Sunt oameni obsedați de putere. Si au facut orice ca sa ajungă aici. Sa ne ferească bunul Dumnezeu de ce va urma odata cu începerea noului an școlar. Aceștia doi sunt extrem de răzbunători si pana nu vor distruge pe toata lumea care nu e cu ei, nu vor avea liniste. Ascultați-ma. Sunt diabolici.

 42. Proiectul Nera are grave probleme s-au scurs 700.000 pe studii de genul asta:
  http://cheilenerei.usab-tm.ro/rezultate_st_mamifere.html
  http://cheilenerei.usab-tm.ro/rezultate_st_plante.html
  http://cheilenerei.usab-tm.ro/rezultate_st_neverteb.html
  http://cheilenerei.usab-tm.ro/rezultate_st_amf_rept.html
  http://cheilenerei.usab-tm.ro/rezultate_st_pasari.html
  http://cheilenerei.usab-tm.ro/rezultate_st_pesti.html

  Singurele materiale care au autori sunt cele de la plante si aici vedem exclusiv Orhidee si cele de la pesti.
  restul sunt informatii copiate de pe internet cu banale descrieri ale speciilor. Aici are dreptate rectorul ca nu a avut ceea ce sa sustina, deoarece echipa nu a avut argumentele necesare. Atunci este normal ca neavand baza necesara sa poti incepe negocierea. Stim bine cine a fost manager de proiect si cine sunt cei care au facut parte din asa zisa echipa. Merita o ancheta pe aceasta tema.

  • Aici sunt de acord cu rectorul, eu ceream ancheta sa vad cum au fost facute studiile. Omul nici nu avea ce sa sustina ca ii stia pe cei din echipa cum au lucrat. Banatean e profesionist pe pestii lui si Arsene misca ceva, in rest ce sa spunem. Nimic, zero. Domnule rector de ce nu iesiti sa spuneti adevarul ca de aceea ati lasat stacheta jos si trebuia sa faceti compromisul asta. Trebuie sa aratati cum si-a facut treaba echipa proiectului.

 43. „Citesc si ma crucesc. Deci zvonurile pe care le tot auzim, nu sunt doar zvonuri. Vreau sa ma lamuresc doar in legatura cu un lucru: este adevarat ca dupa ce actuala echipa a castigat alegerile trecute, o anumita firma a ziaristului care a usurat castigarea lor prin articole scrise la comanda, a castigat si contracte banoase cu universitatea noastra? Sau e doar zvon pe cale de a deveni realitate? Pentru ca daca este asa, atunci asta inseamna ca in spatele campaniei trecute de alegeri, nu se afla nimeni altii decat cei ce conduc de facto acum institutia noastra. Ceea ce este foarte grav, pentru ca tot ce s-a intamplat atunci s-a intamplat cu acceptul total al actualului domn rector Cosmin Alin Popescu si al prorectorilor Tiberiu Iancu si Sorin Mihai Stanciu. Iar dansii erau la curent cum colegii dumnealor erau facuti in toate felurile in comentariile nemoderate ale site-ului condus de un asa zis ziarist, Catalin Docea, care ulterior a si castigat acele contracte de care se zvoneste prin universitate. Dar eu asta intreb, este zvon, mit universitar sau realitate? Ne poate raspunde si noua, celor care suntem corecti la aceasta intrebare? Ma macina, pentru ca eu am votat actuala conducere din convingere si nu in urma masinatiilor tipice universitare, si daca e real, E GRAV. Pentru ca NU se poate sa avem la conducere asemenea personaje care si-au dat acceptul in a fi denigrati total. SI DA, doresc sa fie luate masuri, pentru ca asa cum am citit in alte comentarii, ESTE VORBA DE O MAFIE UNIVERSITARA cu interese ascunse.”

  Refuz sa cred ca acest lucru a fost posibil. Inseamna ca tot timpul am fost induși in eroare si mințiți in ultimul hal?

  Da, si eu doresc clarificarea acestui lucru la următoarea adunare generală care sigur va avea avea loc odata cu începerea anului universitar. Pentru ca daca Stanciu,Iancu si RECTORUL s-au aflat in spatele acelei campanii, e de neiertat. Si da, am auzit si eu zvonul cum ca ziaristul ala a primit ceva contract cu universitatea. VREM RĂSPUNSURI CLARE!!!

 44. Tocmai m-a sunat o colega sa imi spună de noile articole apărute in presa.E tarziu,dar a meritat sa citesc tot.O sa imi scriu si eu opiniile,dar nu azi,ca nu mai am timp,pt ca noi profesorii,Draga rector,muncim sa supravietuim chiar si in vacanta,ca noi nu dispunem de lefuri imense ca si voi si trebuie sa ne întreținem familiile.dar da,stiu si eu multe si nu zvonuriRevin maine.

 45. Aline,tie ti se pare ca mergem in direcția buna?sau nu mai vezi,ai orbit de cum te preamăresc lingăii din jur?de ce ai adus universitatea in halul asta in numai atat scurt timp.care e marea ta viziune?asta?ca doar nu crezi ca cu cei cu care te-ai înconjurat e de bine?spagarul recunoscut de la management TI si lipsitul ala de creier SMS sau STS?astia au ajuns sa ne conducă?un mafiot si doi oameni fara mama si tata

 46. Acum se leagă multe. Acum intelegem si noi care a fost mecanismul fostei campanii, ce a fost de urmărit, cum ati procedat si ati fraierit cea mai mare parte a profesorilor.asa lucrați voi:minciuna,amenințări,șantaj,bârfe,intrigi,furt,ce mai,numai mediu academic nu.bine mai tarziu decat niciodata.

 47. De vreo jumătate de an auzisem si eu chestia asta si daca stau sa ma gandesc bine, lucrurile se leagă. Pentru ca ulterior am vazut link-URI ale usabului pe site-ul ala,am mai auzit una alta,deci da, e veridic.

 48. Domnule rector mi-ati pierdut votul. In cei doi si asa nu aveam speranțe, ii stiu demult. Despre Tibi din pacate totul e adevarat, iar despre Sorin atat spun: instabil psihic,manipulator,înșelător si mincinos. Ii stiu pe amandoi de peste 10 ani. Dar de fapt cine se aseamănă se aduna.

  • La noi la Management este si mai si. Cu Brad decan si contopista de tabita prodecan,nu va imaginati cum este atmosfera.nimic nu stiu,nimic nu sunt in stare,numai pretentii,cand o vad pe tabita ce aere isi da dar ea habar nu are nici macar de o limba straina,UNA,nu aveti idee cum este.

 49. Am ramas in mediul universitar deoarece am crezut ca pot sa ma dezvolt profesional, gresita alegere.
  Vin la scoala cu frica ca sunt ascultata, cu frica ca primesc scrisori si imi este aratata cu degetul familia, sotul meu si el lucreaza cu mine dar ne vedem de treaba noastra dar tot suntem precum cuiul lui Pepelea pentru unii. Ajung sa fiu paranoia ca sunt ascultata in masina, acasa, in birou. Colegii se tin de intrigi, eu ma inchid la mine in cabinet si de acolo nu mai ies.

  • nu va mai fie frica ca sunteti ascultati daca nu aveti nimic de ascuns, care este problema si eu am vazut camere pe holuri, chiar ma simt bine ca cineva imi poarta de grija. Asta cu asculatul si cu camerele este deja de domeniul paranoia!
   Sunteti bolnavi cu asta!
   Mergeti pe strada si la colti este o camera, nu este asa ca va simtiti in siguranta.
   Hai lasati lacrimile si bocetele ca este foarte bine.
   La stagiu in strainatate cand am fost aveau camere peste tot si din sala de clasa. Aici sa va vad cum va tineti orele si ce analfabeti /analfabete suntei, si cum stati pe telefone sau nu va tineti orele!
   Hai ca va stim cat sunteti de capabil unii si cum ati ajuns sa lucrati in facultate.
   Sunteti impartiti pe echipe si cum se lucreaza la proiecte.
   Stim bine ce faceti si cati aveti firme si face lucrari si studii de mediu.
   Acum stati ascunsi sub anonimat si aruncati in cine va este la indemana, slugi ieftine ce sunteti. Aveti curajul si vorbiti in sedinte, ridicati problemele care le scrieti si aici. Daca o sa aveti o circulara sa va puneti veniturile toti pe net o sa va tremure partea dorsala, ca mai toti aveti case si masini de masini.
   ce sunteti ipocriti si va mancati pe la spate, de ce taceti toti si puneti capul in pamant la sedinte.
   Va aud si va privesc pe toti in fata, si nici unul nu zice nimic!
   Rusine sa va fie oameni cerebrali ce va considerati.
   Daca nu aveti frica si considerati ca sunteti nepatati ia sa va aud la prima sedinta sau la urmatoarele. Sau nu stiti cu sa lingeti blidele sa taiati ore la cei care chiar isi fac treaba si sa puneti la altii ca este soata sau sotului lui nu stiu ce omulet cu staif din scoala. Va stim si cei care faceti statele de functii si ce matrapazlacuri ati facut cu orele. Va stim ca zambiti dragut doar sa va faceti hatarul si apoi injunghiati pe la spate. Rusine sa va fie ca nu stiti sa va cereti drepturile frumos si loial in fata si doar anonimi si pe la spate. Rusine!

  • Fiecare am ramas cu un scop in facultate, nu ne opreste nimeni sa ne dezvoltam, din contra daca stim sa ne facem treaba si stim ce vorbim nu ne opreste careva. De noi depinde. Cu ascultarile foarte bine, inseamna ca suntem persoane importante, dar eu deja cred ca este o mare obsesie si nu prea o cred, cine sta sa asculte imensitatea convorbirilor telefonice, ambientale sau oricare ar fi ele.
   Chiar vin la serviciu relaxata din punctul asta de vedere, si nu ma intereseaza ca as fi cuiul lui Pepelea, sau intrigile pe care le spui colega.
   Hai sa fim cinstiti ca toti barfesc prin birouri si toti isi dau cu parerea la diverse. Cred ca de noi depinde sa nu ne mai plangem atat si sa ne facem scenarii bolnave in cap. Si tu colega crezi ca nu vorbesti?
   Frica de ce ai colega ca vi la serviciu si iti faci treaba, acum sa nu aberam ca ne este aratata cu degetul familia si cine stie ce inchipuiri. colega nu mai trai in lumea ta ingusta si sa stii ca te poti dezvolta profesional, doar sa vrei.

 50. Domnule scriitor, consultati un psihiatru…dezvoltati mai multe personalitati …90% din comentarii sunt scrise de aceeasi persoana. Sa va explic putina informatica…ISP, IP, MAC, HOST, ETC….pot fi detectate de oricine cu cunostiinte medii de informatica…sunteti penibili. Va recomand un psihiatru bun daca doriti.

  • Nu este nevoie de psihiatru sau alta specialitate, aici este vorba de bun simt si cine are ceva de spus sa spuna, este usor sa stai in spatele unui calculator si sa te dai mare smeu, dar cand esti fata in fata razi si te porti precum cel mai inger dintre ingeri! Si Iuda a fost cel mai fidel discipol a lui Isus pana cand la tradat, nu a asteptat dimineata. Sa in vedem cum vin in sedinta sa spuna, domnule decan sau rector, eu vreau sa ma afirm profesional, uite familia imi este aratata cu degetul, suntem asculati, nu mai rezist.
   Vreau sa vad un trambitar de pe lista asta ca merge sa reclame ceva. Nici unul va spun nici unul. Sunt barfe ale oamenilor care le place sa se planga si le plac intrigile care sunt dupa usa, ca daca este sa recunoasca in fata toti o iau la sanatosa. Aud si eu diverse cuie dar daca stiu ca nu sunt adevarate nici nu fac caz. Si pot sa ma afirm si profesional, chiar daca nu am pile si am doar cativa ani de universitate si mi-am facut doctoratul pe bune cu copiat sau lucrat de unul si altul. Am proiecte de cercetare adevarata si nu unele de stors banii, nu ma plang ca familia imi este nu stiu cum. Astea sunt inchipuiri ieftine si facute de oameni fara minte, care se cred ca ei sunt vizati.

  • Domnule puncte puncte puncte,si daca se depistează nu e urmărire?Si pana la urma ce s-a comentat atat de rau,in afara de a se spune cateva lucruri reale,nu s-a zis nimic.Ai uitat cumva de comentariile de pe TIMISPLUS(daca esti coleg cu noi sigur nu),acolo au fost lăsate la liber comentarii cu înjurături la adresa colegilor,injurii,calomnii si multe altele.Aici,nimic de genul acesta.Acolo a fost o singura persoana care a scris: MSS.Si da,doresc sa aflu cine comentează,ar fi indicat sa ne cheme Popescu la o ședința cu toata lumea si sa ne nominalizeze.Crezi ca il tine?

  • Uite,eu comentez aici.Nu am mai comentat aici,dar am citit.Si bine ca am citit.Asa,da si eu credeam pana la aparitia acestor articole si comentarii acelasi lucru:actualii sefi se tin numai de furaciuni proprii.Cine ma descopera ca am comentat?Hai un IPS si restul.

  • Daca se poate afla asa usor,de ce nu se afla?Vreau sa stiu cine e ala sau aia care a comentat ca prorectorul Tibi Iancu are vila de 300 000 € si ia mita?Deci cum aflam?

  • Dar cei care fura si au luat si iau mita, aceia nu trebuie sa consulte un psihiatru? Sau numai cei care nu au aceeasi parerea ca si rectorul trebuie sa consulte asa ceva? Cand iti faci viloaie si nu ai cum sa le justifici, atunci nu trebuie sa consulti un psihiatru? Doar daca comentezi? Lasa-ne, nu ne trimite la psihiatru cand NOI NU AVEM de ce. La DNA cu cine merita, nu la psihiatru.

 51. Cred ca am citit de destule, de rector, decani si peodecani, de colegi plini de frustrari care se cred buricul pamantului ca sunt monitorizati, de colege care le este oprita dezvoltarea profesionala, de barfe, minciuni, scrisori, intrigi, mai mai ca intr-o telenovela. Daca sunteti atat de afectati de aceste aspecte va rog respectuos mergeti si cititi un manual de victimizare si mergeti la relaxare.
  Cand ajungeti in scoala vorbiti si puneti pe hartie si asumati-va. Ceea ce faceti aici ca scrieti sub anonimat este adevarata voastra fata.

  • Aici a cam aparut adevarata fata a celor care ne conduc. Despre ei e vorba, nu despre ceilalți 90%. Pentru ca restul nu contam, dar ei da.

   • Nu au cum sa isi asume faptul ca si-au batut joc de colegi prin intermediul unei asa zise „oficine de presa”. Nu o sa uitam NICIODATA CUM AU PERMIS SA FIM FACUTI(ceea ce se comentează aici e de bun simt),si cum am fost batjocoriti in acele comentarii scrise chiar de ei.Dar timpul va dezvalui TOTUL. P.S. Sorin,chiar ai uitat cum scriai la foc continuu comentarii?

    • NU A UITAT, SE FACE DOAR CA A UITAT SI INCEARCA SA DEA VINA PE ALTII. Se va sparge puroiul in curand, se va termina cu tot balamucul acesta si vor iesi la iveala multe din trecut. Stie el.

 52. Nu inteleg de ce unii colegi sar ca arsi cand oamenii isi spun pasurile.Aici nu e vorba de frustrare,ci au fost exprimate numai adevăruri.

 53. Este teroare in Agronomie,haideti sa nu ne mai ascundem dupa deget.Si pt acest lucru sa multumim actualei conduceri care nu stie sa conduca altfel decat terorizandui pe cei care nu sunt cu ei.

 54. „Citesc si ma crucesc. Deci zvonurile pe care le tot auzim, nu sunt doar zvonuri. Vreau sa ma lamuresc doar in legatura cu un lucru: este adevarat ca dupa ce actuala echipa a castigat alegerile trecute, o anumita firma a ziaristului care a usurat castigarea lor prin articole scrise la comanda, a castigat si contracte banoase cu universitatea noastra? Sau e doar zvon pe cale de a deveni realitate? Pentru ca daca este asa, atunci asta inseamna ca in spatele campaniei trecute de alegeri, nu se afla nimeni altii decat cei ce conduc de facto acum institutia noastra. Ceea ce este foarte grav, pentru ca tot ce s-a intamplat atunci s-a intamplat cu acceptul total al actualului domn rector Cosmin Alin Popescu si al prorectorilor Tiberiu Iancu si Sorin Mihai Stanciu. Iar dansii erau la curent cum colegii dumnealor erau facuti in toate felurile in comentariile nemoderate ale site-ului condus de un asa zis ziarist, Catalin Docea, care ulterior a si castigat acele contracte de care se zvoneste prin universitate. Dar eu asta intreb, este zvon, mit universitar sau realitate? Ne poate raspunde si noua, celor care suntem corecti la aceasta intrebare? Ma macina, pentru ca eu am votat actuala conducere din convingere si nu in urma masinatiilor tipice universitare, si daca e real, E GRAV. Pentru ca NU se poate sa avem la conducere asemenea personaje care si-au dat acceptul in a fi denigrati total. SI DA, doresc sa fie luate masuri, pentru ca asa cum am citit in alte comentarii, ESTE VORBA DE O MAFIE UNIVERSITARA cu interese ascunse.”

  Refuz sa cred ca acest lucru a fost posibil. Inseamna ca tot timpul am fost induși in eroare si mințiți in ultimul hal?

  Da, si eu doresc clarificarea acestui lucru la următoarea adunare generală care sigur va avea avea loc odata cu începerea anului universitar. Pentru ca daca Stanciu,Iancu si RECTORUL s-au aflat in spatele acelei campanii, e de neiertat. Si da, am auzit si eu zvonul cum ca ziaristul ala a primit ceva contract cu universitatea. VREM RĂSPUNSURI CLARE!!!”

  ADEVARAT SAU NU?

  Cand o sa ni se spuna cine a comentat aici, sa ni se răspundă si la intrebarea aceasta. Si la celelalte cate au mai fost aici? Da?

  • Mai pe scurt ca sunt mai inceata la minte: popescu,Stanciu,iancu au condus campania aceea oribila in care ne-au distrus la toti imaginea?adica erau mana in mana cu situl acela abject?

  • Noi i-am votat crezind altceva,tot noi ii dam jos.Macar acum stim multe,mult mai multe si sigur vom afla si altele.Asteptam ziua in care vom afla si mai multe si normal ca asteptam si crizele de isterie din rectorat ca astia sufera rau acum ca ne-am permis noi neavenitii sa comentam la adresa lor.

   Credeati stimata conducere ca NE E FRICA ATAT DE TARE PRECUM ATI SPERAT! Nuuuu! DELOC. Si mai trist este ca NU STITI DE UNDE VI SE TRAGE. Nici macar nu va imaginati,credeți-mă dragii mei,credeti ca stiti,dar nu,chiar nu.pupici multi!

   • Lioara mama, grija ca avem multe de discutat in legatura cu ce faci, aici este buba. Grija la ce scri si cui scri. Lioara mama ai uitat cum lipesti bilete. Lioara mama uiti cum iti vorbesti colegii si apoi te tragi cu ei de sireturi si pleci nestingerita prin diverse colturi ale tarii. Lioara stim cu cine te-ai intovarasit de-a lungul anilor. Nu mai poza in femeia fatala cu fuste pana la fund. Lioara mama vezi ca baiatul este casatorit si sti ca fata este crizata. Lioara lasa barfele si intrigile si aranjeaza bine ochelarii pe ochi. Pupici multi si de la noi.

 55. Daca sunteti atat de corecti de ce NU VA FACETI PUBLICE VENITURILE POPESCU ALIN, TIBERIU IANCU, SORIN STANCIU SI ISIDORA RADULOV.

  Vrem sa vedem veniturile tuturor!

 56. Popescu: „Numa puțin, ești în necunoștință de cauză. Eu nu sunt funcționar public, pot să am 100 de firme, eu plătesc taxe și impozite, am lucrări foarte serioase în care sunt angajați oameni legal, din toate punctele de vedere, dacă eu am manageri la firmă… dumneavoastră văd că n-aveți noțiuni de management! Nu administratorul este cel care trebuie să facă managementul într-o firmă, în mod deosebit. Dar eu nu înțeleg: e o problemă că sunt administrator la firme? Că sincer nu vă înțeleg?!”

  Reporter: „Eu nu am spus că ar fi o problemă, eu am cerut lămuriri…”

  Nu ii mai cereri ceea ce nu poate da. Si nici nu vrea. El este acolo pentru alte potlogarii decat sa ii răspundă unui ziarist care nu e „de casa”.

  FELICITARI PT. ARTICOL.

 57. INTR-ADEVAR ESTE TEROARE. Dar pentru cei care se simt cu musca pe caciula. Pentru restul, e un loc de munca la care mergem sa ne facem datoria cu care am fost inzestrati. Aceea de a preda. Si de ai invata pe studenti, ceea ce si la rândul nostru ne-a fost predat de alti profesori extrem de devotati.

 58. Chiar doresc o sedinta in care sa fie lanurite absolut toate aspectele care au aparut in virtual. Avem dreptul sa stim adevarul, avem dreptul sa fim informati corect, avem dreptul sa stim domnule RECTOR. Avem dreptul sa stim atat cu ce se intampla la locul nostru de munca, cat si cu veniturile imense pentru ca, domnule RECTOR, dumneavoastra va lafaiti in zeci de mii de lei,bineinteles cu toti cei de pe langa, dar noua ne cereti sa suportam cu stoicism lipsuri financiare,lipsuri de baza materiala,dar va permiteti sa oferiti contracte dubioase unor firme sau unei firme, nu stiu, care ne-au calomniat in cel mai gretos mod. Si vad ca daca spunem ce ne pasa, suntem trimisi la psihiatru. Rusine sa va fie ca NU SUNTETI RECTORUL TUTUROR!!! Asa ati promis!

 59. Va rog sa recititi comentariile din campania care a trecut. Daca nu erau mana in mana, nimeni nu ar fi permis sa fie publicate mizeriile acelea. Mai tineti minte cum a fost facuta doamna Olimpia Iordanescu? Numai cuvinte cu P…, f…, P…ă si credeti ca nu am inteles exact ce si cum? Toti am fost manjiti cu mizerie de un dus cu sorcova si „prietenii” lui care acum ne conduc.

 60. Univeristari ce va considerati! Tineti mine ca voi inchideti ochii si treceti cu vederea viitorii intelectuali ai tarii!!!
  Daca voi aveti asemenea atitudini aici pe internet pentru un articol imi inchipui cate frustrari aveti de nu le spuneti oamenilor in fata!
  Ce sunteti ordinari???
  De ce nu spuneti ca lucrezi in proiecte de care ar fi ele, ceea ce nu este clar nici o problema, dar nu puteti sa lucrati simultan in mai mult de 2 ca nu este timp fizic sa le faceti cu profesionalism si sa aveti si actul didactic la inaltime.
  Rusine sa va fie voua oameni intelectuali ce va credeti ca va comportati precum cei care nu au gram de minte.
  Va plac dramele, barfele si intrigile. Va place sa scormoniti cu batul in gunoi dar voi sunteti in rahat pana la gat.
  Ce va deranjeaza spuneti oamenilor in fata nu pe la colturi si in scrisori fara nume. Asumati-va, ca ne uitam unii la altii si nu stim cine ne mai toarna si pe unde.
  Mergeti la DNA, mergeti la institutile statului daca aveti suspiciuni de ceva si acolo scrieti frumusel cu pixul.
  Vedem frustrate si asa zisi barbati ca se vaita de monitorizare audio video, le vedem pe telenoveliste cum nu pot sa se dezvolte profesional, vedem si auzim toti dar cand este ceva de spus nimeni nimic…unul doi care mai ridica ciocul in rest tacere.

 61. Incetati sa mai acuzati!
  Ca o sa iasa la iveala si cum dati examenele pe plic, cum vin studentele, o sa vedeti in cladirea de la managment ce o sa fie. Cea de la agro si asa este locuita doar de asa zisi universitari spoiti peste noapte, de fatuce impiedicate care se cred buricul pamantului si ele stau si barfesc ca la piata, si asteapta sfarsitul de an al studentilor sa le mai pice un suc, o maslina, o grisina. Barfesc cine cu cine, stiu situatia unuia si a altuia, daca nu mai scornesc cate ceva. Incetati cu monitorizari, marea majoritate lucrati in proiecte, studii si altele. De fiecare data cand au fost alegeri v-ati impartit in diverse barci.
  Taceti din gura ca suntem cea mai familista universitate din tara, si deja avem renume de dramaturgi.

 62. obsesii peste obsesii!
  Ascultati, inregistrati, barfe, plicuri, bilete, scrisori, familii napastuite, intrigi, drame si teatru acesta este tabloul academic al universitatii.
  Pacat de cei care inca mai vor sa ridice nivelul.
  Din pacate cei care au ramas in acel mediu foarte putini au ramas chiar pe merit si cu adevarata vocatie de dascali.
  In rest o adunatura de interese si de lingai.
  II stiu m-am format intr-o oarecare masura in acea universitate dar din pacate alegerea nu a fost una care sa imi fie pe plac.

  • Cristina,eu ma asteptam totusi ca nivelul cu aceasta conducere sa fie altul,dar a scazut totul la un nivel nu mediocru,ci sub zero.Dar cum putem avea pretentii cand pestele de la cap se impute?Cum bine zici,cu astia care ne conduc,in afara de intrigi,barfe,disperare dupa ciolan,urmariri,amenintari de tot felul,inregistrari,santaje de tot felul,cum sa ai un nivel ridicat?Nu ai cum?A trecut ceva vreme de cand s-au asezat comod pe fotolii,dar stau de dimineata pana seara numai sa vada cine ce face,ce intrigi mai pot tese,pe cine sa mai distruga,cui sa ii puna stop posibilitatii de avansare,greu sa se întâmple ceva bun.Plus ca S nu are nici o calitate notabila,I stim din facultate ca in afara de a urmari strict umplerea propriului buzunar,nimic altceva,iar BOSS-ul e numai pe afaceri cadastrale sau pe afacerile din care iasa €€ pentru firma lui mult prea iubita,PROCAD,plus altele de care nu pot aminti acum.Trist e ca toti 3 ne cred foarte prosti(stiu asta din interiorul grupului lor),asa ca,daca nu e de unde,nu e.

 63. Va dați seama ca astia care conduc acum turba. Bine, o sa se prefacă ca asa e lumea, ca vai, ei nu sunt afectați, dar realizați cu totii ca de fapt ne-ar termina pe toti. Probabil ca nu o sa fie pe fata nicio reacție, dar daca o sa fie, o sa fie amuzant rau, ca noi o sa tăcem, ne facem ca le dam dreptate, ne dam indignări si cam asta e. Nu pot sa ne forțeze pe toti sau sa ne inducă in eroare asa cum cred ei.

 64. Cat costa oare implementarea softului ala de ni l baga pe gat cu cartele la fiecare angajat, a cui e firma, cine castiga de aici, care e afacerea totusi, ca sigur costa zeci de mii de euro si cineva are de castigat si sigur nu noi sa Universitatea? Deci…ne transparentizati sau o dati in aiureli caracteristice?

 65. Veniturile cand le faceti publice pt rector si prorectori, nu de alta dar atata ne ametiti cu respectarea legii, dar cand vine vorba de voi, vai, va faceti ca nu stiu, nu se poate asa ceva, e o greseala, o neintelegere, vom corecta, vom face, sigur indreptam… mai gata cu minciunile caracteristice lui Stanciu & company ca ne-am prins si noi.

 66. ATAT VA SPUN: LA URMĂTOAREA ADUNARE GENERALĂ, VA FI VAI DE CEI CARE SI-AU PERMIS SA COMENTEZE. STIM EXACT CINE SCRIE, CINE E IN SPATELE ACESTEI DEFAIMARI SI NU VOM MAI TOLERA ASTFEL DE COMPORTAMENTE IN UNIVERSITATEA NOASTRA!

 67. Sa nu credeti ca institutiile care trebuie nu sunt cu ochii pe voi. Va lasa doar sa sperati ca sunteti de neinvins. Dar toate mizeriile pe care le-ati facut de-a lungul carierei sunt bine contabilizate. Chiar extrem de bine. Mita care se ia, nu se uita niciodata. Si acesta e doar un exemplu din zecile care pot fi date.

 68. Iancule chiar ai uitat ca nu ai fost tot timpul chiar asa cum pozezi acum?Ai uitat ce se intampla in facultatea in care predai,ai uitat de plicurile cu bani pe care le luai,de examenele masluite,de cum ai ajuns sa ai ce ai acum,ai uitat de casa construita pe banii altora,ai uitat de Sambotin?Spune drept,chiar ai uitat? Noi nu,si poate daca nu ai fi devenit atat de intepat,uitam si noi,dar sa ai tupeul ca la 3 luni la venirea pe functie sa te afisezi cu masina scumpa ca sa speli putin niste bani si sa ne tii teorii de mare destept,asta arata cat de putin respecti tagma profesorala.Si noi asta nu uitam.Pentru ca daca cineva e manjit de mita,TU ESTI ACELA!

 69. Fenomenal! Mulțumesc redacției ca a scris acest articol si mulțumesc colegilor ca au curajul de a scrie, chiar si aici.

  E un pas inainte!

 70. Prorectorul pe social e dezastru national.Un titirez fara nici un sens,decat acela de a face scenarii,si de a se crede buricul pamantului.De cand e el la social,caminele au ajuns un dezastru,droguri peste tot,spagi imense ca sa poti prinde un loc in camin,afaceri dubioase cu Liga,Liga care intre noi fie vorba numai Liga a studentilor nu e,mai mult un fel de Cosa Nostra de Agronomie,tot felul de indivizi dubiosi pe care ii sustine,prostitutie in campus cat incape,deci d-le prorector de la universitatea Dragan,ca nici macar o facultate la stat nu ati fost in stare sa absolviti,cu ce va mai laudati?Merg bine drogurile prin camine?Prostitutia la fel?

  • Nu am inteles de ce ne-a adunat in aula Magna sa ne terorizeze cu problemele din universitate. Ce treaba am eu ca si profesor ca aia se droghează pe capete, ca nu stiu care ia mita, ca Liga nu stiu ce face… Ocupați-va voi de aspectele acestea, eu ca profesor nu doresc decat sa imi tin orele si totul din punct de vedere didactic sa mearga ceas.

 71. Pentru Lioara si camarila
  Etajul 1 si 2, partial 5, cladirea agro lasati ca acolo este cuibul de viespii, acolo se fabrica tot, intrigile, barfele, biletele, pe care le bagati colegilor in geanta, biletele pe care le lipiti prin camine si pe masini, va stim cine si cu cine umblati, a devenit universitatea un mare harem. Faceti-va treaba si predati la nivelul cerut. Lasati ca este bine sistemul cu cartele asa nu mai plecati voi cum vreti si cum nu vreti, sunt unii care nu vin cu zilele la scoala si isi iau banii, ii doare la ciolan, lucreaza in proiecte si studii.

 72. Au vrut sa fure si din banii burselor studentesti. Le au trebuit 2 sesizari la minister si 4 saptamani ca sa ne vireze banii. Plus ca ne au jecmanit de 20 de lei prin iunie pentru nu stiu ce cartele despre care nu se mai aude nimic.

  • Banii aia de cartele sunt pentru firma aia de la care sug bine cei trei crai,ca sigur le pica si lor ceva din implementarea softului ala in universitate.Astia oricum tot ce fac,fac numa daca le pica si lor ceva in buzunar.Pe cand niste umbrele,cani,pixuri,stilouri,insigne,plase si alte nimicuri efectiv pe care sa le faca firma aia de la Petrosani?Apropo,am inteles ca trebuie materiale promotionale,dar sa vinzi o cana cu 50 de lei Stanciule,direct gaura la buget.Dar ce te intereseaza pe tine,ca ai 15 000 pe luna oficial,asa ca probabil cu 50 de lei iti iei un baton de ciocolata la valoarea ta.

 73. Pe cand ședința cu tragerea la răspundere a celor ce si-au permis sa comenteze aici? Daca nu acționați acum brutal, stimate rector, nu e de bine. Toata lumea trebuie sancționată. Ati spus clar l ședința: CINE VA FACE DE RAS UNIVERSITATEA, CINE VA COMENTA ÎMPOTRIVA EI VA TREBUI SA PLĂTEASCĂ. Asa ca noi ce v-am votat, asteptam.

 74. nu face nimeni de râs universitatea. aici au fost scrise lucruri adevărate, şi întâmplări reale. majoritatea ar trebui să se unească, şi să-i scoată pe ăştia trei afară din şcoală. revenind la şmecherii…eu zic că la începutul tuturor lucrurilor negative se află facultatea de Management Agricol, încă de când cel mai mare şi renumit şpăgar, tovarăşul profesor Liviu Sâmbotin, l-a înfiinâţat la mijlocul anilor 90. de aici rezultă şi banditul de Tibor Iancu, Ioan Brad, Tabita Adamov, familia Petroman, şi nu în ultimul rând ginerele tov. Sâmbotin, Moisa Sebastian, care cu mare mândrie şi veselie îi calcă pe urme, având şi talentul de un super linguşitor. totodată ar trebui lumea să ştie şi de aventura lui cu colega Lia Micula, cu care se mai închide din când în când în sălile facultăţii de Management, sau fac prostii în BMW-ul ei negru cu geamuri fumurii. bravo măi Sebilică. nu de mirare că doar nevasta lui e de o putoare de nedescris. aia habar nu are să facă nimica. doar e căsătorit cu fata tov. Sâmbotin. o răsfăţată, ce se mai zic…

LĂSAȚI UN MESAJ