Afaceri cu măști la suprapreț pe banii timișorenilor, marca PNL Timiș înfierate de USR

59

USR Timiș are de făcut reproșuri față de unele practici ale liberalilor locali și cere măsuri severe. Afaceri cu banii publici sunt arătate ca având tangențe cu încălcarea legii.

„Suntem profund revoltați de dezvăluirile recente legate de o afacere de partid care a avut loc în plină pandemie de COVID-19. Penelistul Nicu Bitea, director STPT la acea vreme, a profitat de poziția sa pentru a comanda măști de la firma consilierul local PNL Adrian Lulciuc, iar nota de plată a fost suportată de Societatea de Transport Public Timișoara.

Între timp, Bitea a fost deja trimis în judecată de DNA pentru un alt caz de corupție.
Adrian Lulciuc, lider al Grupului PNL din Consiliul Local Timișoara și director al Regionalei de Poștă Timișoara, a fost declarat oficial în stare de incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate (ANI) în data de 13 aprilie. Acesta a fost acuzat că, în calitate de consilier local, a desfășurat afaceri în anul 2020 cu societăți aflate în subordinea Consiliului Local.
Au trecut șase săptămâni de atunci. Nici Lulciuc nu și-a prezentat demisia de onoare din Consiliul Local Timișoara și nici liderii PNL nu s-au distanțat de practicile dubioase ale colegului lor de partid. Din contră, Lulciuc continuă să fie lider de grup în Consiliu local.
Nicolae Bitea și consilierul local Adrian Lulciuc trebuie să își asume responsabilitatea pentru acțiunile lor și să ofere explicații clare în fața cetățenilor. Este necesară o investigație amănunțită și o transparență totală în legătură cu utilizarea fondurilor publice și cu contractele încheiate.
Instituțiile publice trebuie să fie gestionate cu integritate și transparență, pentru a servi interesele comunității și nu pentru a îndeplini dorințele și interesele politice ale unor indivizi.
USR Timiș va continua să lupte pentru o clasă politică responsabilă și pentru o administrație locală transparentă.”