Aeroportul din Timișoara va doborî multe recorduri în 2016 ! Vezi cine afirmă asta !

151

Înainte de toate, în acest an, numărul total al călătorilor pe toate tipurile de curse aeriene care vor decola, respectiv ateriza pe aeroportul timișorean va depăși cifra de 1, 2 milioane de persoane. Aceasta în varianta moderată a prognozei și care a fost emisă de Dan Idolu, directorul general al AIT. Pentru că alți experți în aviația de tip comercial sunt de părere că numărul de călători va atinge cifra de 1,7 milioane de persoane, detaliu care ar plasa aeroportul timișorean între cele mai dinamice aeroporturi din Europa de Est și Centrală.

Indiferent însă cum vor sta lucrurile la acest capitol, Aeroportul Internaţional din Timișoara începe sa devină o reală placă turnantă între Est și Vest pentru turiștii români sau străini care se interesează în număr tot mai mare de orașul de pe malurile Begăi.

Că vorbim de o realitate pregnantă, o demonstrează recenta intrare pe aeroportul nostru, cu bază directă de operare, a celei mai mari companii aeriene de tip low-cost din lume, Ryanair.
Aceasta se alătură, astfel, celorlalte trei companii importante, care au, de asemenea, baze de operare pe AIT, două străine, Lufthansa și WizzAir, si, desigur, cea românească, Taromul.

„Venirea Ryanair la Timișoara are, dincolo de conotațiile simbolice ale alegerii Timișoarei ca bază de operare unică în România a companiei, și un impact investițional apreciabil pentru noi, atât ca aeroport, cât și ca regiune. În fond, este vorba de o investiție directă de aproximativ 100 de milioane de euro, pentru că aici vorbim de aeronavele care vor fi achiziționate special pentru activitatea de la Timișoara, cât și de alte plăți directe în salariile angajaților, respectiv în alte tipuri de investiții, necesare activității operaționale a respectivei companii aeriene”, a precizat Dan Idolu.

Acesta mai este, de asemenea, convins că în 2016 se va consemna și o creștere vizibilă a numărului de turiști străini care vor ajunge pe calea aerului la Timișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.