11.6 C
Timișoara
sâmbătă 24 februarie 2024

Aeroportul din Timișoara se află în cădere liberă în competiția cu aeroporturile altor mari orașe ale României

Aeroportul din Iaşi a înregistrat anul trecut peste 2,3 milioane de pasageri, un număr record pentru terminalul din Moldova, potrivit informaţiilor Asociaţiei Aeroporturilor din România.

Aeroportul din Iaşi s-a clasat pe locul al treilea în topul celor mai mari aeroporturi din România după numărul de pasageri, primele două poziţii fiind ocupate de aeroporturile din Bucureşti şi Cluj.

Înainte de pandemie, al treilea cel mai mare aeroport din România era cel din Timişoara, care anul trecut a avut doar 1,3 milioane de pasageri, mai puţin cu un milion faţă de aeroportul din Iaşi, în contextul în care oraşul din vestul ţării a avut statutul de Capitală Culturală Europeană.

Aeroportul din Iaşi a avut o creştere a numărului de pasageri de 52% faţă de anul anterior şi de 78% faţă de 2019. Creşterea traficului de pasageri de pe aeroportul din Iaşi se datorează şi curselor pe care Wizz Air, cel mai mare operator de pe piaţa locală, le-a mutat din Suceava sau Chişinău în Iaşi. Wizz Air conectează aeroportul din Iaşi cu 22 de destinaţii din Europa. Compania ungară are cele mai multe curse de pe aeroportul din Iaşi, însă mai operează şi companii precum Tarom şi HiSky.

Creşterea traficului de pasageri de pe aeroportul din Iaşi se datorează şi curselor pe care Wizz Air, cel mai mare operator de pe piaţa locală, le-a mutat din Suceava sau Chişinău în Iaşi.

Sursa: https://m.zf.ro/

Alte subiecte :

Spălări și lucrări la rețelele Aquatim

Luni, 26 februarie, între orele 9-18 se va executa o conectare de conducte la intersecția străzilor Mureș și Meziad. Lucrările fac...

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare...

Lupul polar

Citește și :