Adriana Stoicescu reclamă modul în care unii judecători au permis ca „oameni absolut nevinovați” să fie sacrificați cu „plăcere perversă”

77

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, judecătoarea Adriana Stoicescu, fost preşedinte al Tribunalului Timiş, reclamă modul în care judecătorii români au permis ca „oameni absolut nevinovaţi” să fie „sacrificaţi cu seninătate şi plăcere perversă”.

Mesajul Adrianei Stoicescu vine ca o reacţie la cazul Rodicăi Constantinovici, fostă judecătoare, în prezent avocat, care a obţinut daune morale din partea Statului Român după ce a fost arestată într-un dosar DNA, iar ulterior a fost declarată nevinovată.

„Îmi reprim cu greu cuvintele de ocară, ştiind că mă expun, din nou, «şansei» de a fi declarată duşman al independenţei diverşilor eroi.  Dar, citind cartea doamnei avocat Rodica Constantinovici, fost JUDECĂTOR, nu mă pot opri să nu urlu: Cum a fost posibil aşa ceva? Cum am permis noi, judecătorii, acest cataclism ruşinos, acest derapaj total al puterii care distruge şi corupe umanitatea, normalitatea şi cele mai elementare drepturi? Cum a fost posibil că într-o ţară europeană, aparent democrată, să asistăm nepăsători la un fenomen Piteşti, de rit nou, în care, în numele unei minciuni, au fost sacrificaţi, cu seninătate şi plăcere perversă, oameni absolut NEVINOVAŢI? Cum am putut să tăcem? Să întoarcem capul? Să preluăm pur şi simplu, minciunile,  doar pentru a fi noi înşine la adăpost? Pentru a fi pe placul mulţimii în delir, care strigă «la puşcărie», fără să intereseze pe cineva, pe oricine, dacă oamenii aceia erau vinovaţi?”, scrie Adriana Stoicescu.

Întreaga declarație, aici.

LĂSAȚI UN MESAJ