Admiterea la Universităţile de Medicină şi Farmacie din țară va fi pe 26 iulie. Când se vor da licențele

357

Asociaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România a decis că înscrierile la examenul de admitere în ciclul universitar de licenţă vor avea loc pe platforme online, dar examenul va fi organizat tradițional, cu respectarea măsurilor de distanțare socială, anunță MEDIAFAX.

În timp ce înscrierea va fi online, examenul de admitere „se va face prin metoda tradiţională, în data de 26 iulie 2020, cu respectarea cu stricteţe a măsurilor de distanţare fizică şi de protecţie a candidaţilor”, a anunţat, joi, Univesitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi.

Dacă exameul de admitere va avea loc în aceeaşi zi şi în acelaşi mod pentru toate universităţile de acest fel din ţară, modul în care studenţii vor da examenele pentru semestrul II rămâne la decizia fiecărei instituţii în parte, acestea putând fi online sau onsite.

Asociaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România a propus „să se elimine bariera dintre ciclul clinic şi preclinic (la sfârşitul anului III de studiu) şi să se poată promova în anul următor cu maxim 15 credite restante (propunerea este valabilă doar pentru acest an universitar 2019-2020)”.

sursa – stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ