Administratorul firmei de dezinsecție, reținut. Ce acuzații i se aduc

174

Administratorul firmei de dezinsecție care a operat în blocurile de pe strada Mioritei și strada Vaida Voievod a fost reținut pentru 24 de ore. Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș a dispus, marți, efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul B.I.S. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice.

„În fapt s-a reținut că, în perioada 16.11.2019 – 18.11.2019 mai multe persoane dintr-un imobil situat în Municipiul Timișoara au fost internate în diferite unități medicale din mun. Timișoara prezentând simptomele unei posibile intoxicații cu o substanță necunoscută. Dintre aceste persoane s-a stabilit că 3 au decedat și alte 3 persoane au rămas internate în unități medicale din Timișoara prezentând diferite afecțiuni. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că suspectul B.I.S., în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale cu sediul în Timișoara, a executat servicii de deratizare în imobilul respectiv, în baza unui contract încheiat în acest sens, activitate ce a avut loc în perioada 16.11.2019 – 18.11.2019. În cauză există indicii că, în procesul de deratizare, suspectul a folosit un insecticid denumit “Delicia – GASTOXIN”, ce conţine ce are în compoziție fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare, și care necesită pentru utilizare autorizație specială”, aflam de la Parchet.

Marți dimineața 30 de persoane sunt încă internate în spitale. Din păcate, de sâmbătă până luni, 3 oameni au murit după ce au fost expuse substanțelor periculoase.

LĂSAȚI UN MESAJ