Administrația județeană a găsit bani pentru câteva drumuri importante din Timiș! Se știe deja când încep lucrările de lărgire a drumului de acces la Autostadă din Timișoara

155

Consiliul Județean demarează proiectul de lărgire la patru benzi a drumului care face legătura între Timișoara și autostradă prin localitatea Dumbrăvița. Aleșii județeni au votat, astăzi, documentațiile necesare pentru ca proiectul să fie depus în vederea atragerii de fonduri europene.

“Putem să îl declarăm închis, din punct de vedere al documentelor solicitate de Agenția pentru Dezvoltare Regională, am trecut de partea de eligibilitate, am trecut de partea tehnică, mai trebuiau anumite clarificări care, prin această hotărâre de consiliu, le vom transmite ADR și așteptăm ultimul punct și anumite semnarea contractului de finanțare pentru acest proiect foarte important”, a spus Călin Dobra.

Lucrările de lărgirea a drumului sunt estimate la peste 80 de milioane de lei, iar Consiliul Judeţean Timiş vrea să atragă aproape 60 de milioane de la Uniunea Europeană. CJ ar urma să suporte 12,5 milioane, iar statul – aproape 9 milioane de lei. Lucrările de construcții vor începe anul viitor, dinspre autostradă spre oraş a mai anunțat Călin Dobra.

Consiliul Județean Timiș va deschise și lucrările pentru extinderea la patru benzi a drumurilor Timișoara – Moșnița Nouă și Centura Timișoara – Aeroport, prin fonduri obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Călin Dobra a precizat că în decembrie ar trebui semnate contractele de finanțăare, iar lucrările vor începe în anul 2018.

 

LĂSAȚI UN MESAJ