Acuzaţii grave la un spital! Un pacient nu a fost operat până când rudele nu au cumpărat ser fiziologic şi glucoză

400

Acuzaţii grave la un spital din Gorj! Rudele unui bătrân spun că omul nu a fost operat până nu au cumpărat ser fiziologic şi glucoză. Situaţia revoltătoare a ajuns şi la urechile ministrului sănătăţii, care a trimis imediat corpul de control ca să afle ce s-a întâmplat. Mai ales că, în cazul în care spitalul nu are anumite substanţe sau medicamente, oamenii primesc un document parafat, pentru ca să poată deconta totul, ulterior.

Bunicul de 91 de ani a ajuns la spital de urgenţă în data de 12 aprilie. Diagnosticul a fost de peritonită. Pentru operaţie, familia spune că a fost nevoită să cumpere ser fiziologic şi glucoză. După câteva zile, omul a fost lăsat acasă. Din cauza vârstei, au apărut complicaţiile.

„Ne-am întors după o zi cu eviscerare totatală a operaţiei. A stat în blocul operator până am reuşit noi să aducem din Târgu Jiu serul fiziologic şi glucoza necesare intervenţiei”, povesteşte nepoata bătrânului.

Reprezentanţii spitalului admit întâmplarea. „Nu e frumos ce s-a întâmplat, e regretabil. Că mai cumpără oamenii medicamente. Dar nu ser şi glucoză! Şi am discutat cu doctorii respectivi. Vom da noi înapoi banii aparţinătorului pentru ce a cumpărat”, spune Constantin Târziu, manager, Spitalul de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti.

Conducerea spitalului a început o anchetă internă. În acest caz, şi Casa de Asigurări Gorj s-a autosesizat.

sursa – observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ