Acuzații grave ale primarului Timișoarei! Fostul primar Robu a făcut vreme de 4 ani, raportări false privind reciclarea deșeurilor și-a rostogolit, an de an, datoriile orașului

244

Dominic Fritz susține că va plăti datoriile istorice către firme și producătorul de gaz metan, făcute de vechea administrație.

El îl acuză pe Robu că a făcut, timp de un mandat, raportări false în privința deșeurilor reciclabile, și a rostogolit într-una datoriile primăriei către terți.

„Astăzi, la rectificare, am pus bani în buget să plătim gazul consumat în 2014-2019, pentru încălzirea orașului.

E vorba de o nouă eșalonare de plată pe care o negociem cu E.On pentru 17 milioane de lei pentru facturi vechi de 7-8 ani.

Ea se adaugă la datoria de 51 de milioane de lei din care în ultimul an am reușit să plătim, în rate lunare, 20 de milioane și pe care o terminăm de plătit în decembrie 2023.

Da, aproape 70 de milioane de lei, facturi neplătite la gaz din iernile trecute.

În trecut, Primăria a garantat pentru Colterm la E.On că în cazul în care societatea de termoficare nu poate achita factura la gaz, va plăti Primăria.

În final nu a plătit nimeni, au urmat procese, datoria s-a rostogolit în viitor și acum trebuie să o plătim.

Avem o obligație nu doar față de firmele către care avem datorii, ci avem o obligație și față de cetățeni să fim responsabili cu banii pe care îi dau spre bugetul local, să ne achităm facturile la timp și să recâștigăm încrederea partenerilor noștri contractuali.

P.S. În perioada 2016-2020, primăria a raportat în fals cât a reciclat și a spus că a reciclat mai mult decât a făcut de fapt. Acum plătim către Fondul de Mediu peste 5 milioane de lei ca să acoperim penalizările pentru ce nu s-a reciclat atunci. Azi am bugetat și această sumă.”

LĂSAȚI UN MESAJ