Acuzații după excluderile din ALDE Timiș: „Niște chițoi și niște cozi de topor hotărăsc politica locală”, crede Traian Stancu Video

272

Politicianul Traian Stancu, cel ce a fost până ieri vicepreședinte al Consililului Județean Timiș și consilier județean povestește plin de năduf, dar și de umor cum a aflat întâmplător pe holurile Palatului Administrativ că și-a pierdut funcția. Și nu este primul în această situație.

La o ședință ținută de șefii de la București a fost considerat indezirabil de un personaj ce nu a fost ales de nimeni și nu se știe ce interese reprezintă în partidul ALDE. Pretextul este absolut pueril și face parte din arsenalul copiilor de grădiniță ce se ceartă și se împacă din nimic. Se susține că Traian Stancu, dar și alți membri, nu și-ar fi plătit cotizația la partid. Lucru absolut fals, spune fostul vicepreședinte al CJ Timiș. În ultimii trei ani, toți banii au fost achitați la timp, dar președintele local Marian Cucșa a refuzat sistematic să emită vreo chitanță sau să verse sumele în bancă așa cum ar fi legal.

Ba mai mult decât atât, încă din timpul campaniei electorale de acum trei ani, Traian Stancu a finanțat partidul cu circa 80.000 lei, bani ce au mers la campania centrală a partidului, și nu au rămas la filiala din Timiș. La fel și consilierul Nistor Geană a adus 15.000 lei. Acești bani, pentru a fi legali, ar fi trebuit să fie înregistrați în acte și după încheierea operațiunilor electorale, restituiți celor ce au pus sumele respective. Sigur că așa ceva nu s-a întâmplat nici până azi, susține Traian Stancu. Astfel, din vina altora ar putea fi acuzați de finanțare ilegală pe ascuns) a unui partid.

Un alt pretext la fel de neîntemeiat este lipsa de activitate a politicienilor. În cazul vicepreședintelui, raportul de activitate este public și este vizibil pe site-urile de specialitate. Acolo se pot vedea sute de luări de cuvânt, interpelările din plenuri. De asemenea sunt cunoscute propunerile de hotărâri la care a lucrat. Toate acestea sunt acte publice ale CJT. Iar în cazul lui Geană i-a fost solicitat raportul în luna noiembrie, iar la începutul lui ianuarie deja a fost acuzat de nedepunerea acestuia.

Politicienii ALDE sunt hotărâți să depună contestații la hotărârile luate abuziv, dar nu cred că au vreo șansă atâta vreme cât acestea vor ajunge la rezolvare tot la un individ ca Daniel Chițoiu ce nu reprezintă pe nimeni în conducerea partidului. A fost numit acolo (deci nu a fost ales) în mod întâmplător, iar de atunci se poartă ca un mic dictator ce subminează autoritatea președintelui Călin Popescu Tăriceanu din funcția sa de secretar al partidului.

Toate acestea nu ar fi posibile fără activitatea unor cozi de topor ce lovesc în interesele partidului care una vorbesc în filiale și alta fac la București, susține Stancu. În cazul Timișului este vorba de deputatul Marian Cucșa. Dar situația se repetă și in alte filiale județene unde se tolerează neregulile.

Traian Stancu nu știe încă ce va face pe viitor, dar rămâne un partizan al politicii locale de descentralizare și adversar al totalitarismului centralist.

„…până când niște chițoi se erijează în șefi mari la București nu poate exista democrație reală la nivel local. Așa vom ajunge să închidem toate filialele județene ale partidelor și vom conduce toată țara de la centru”, crede Traian Stancu. Dânsul nu se cramponează de acestă funcție, dar vede pericolul în ceea ce privește faptul ca un individ să hotărască de la centru în locul votului dat de majoritatea locală.

Vom reveni cu reacția președintelui ALDE Timiș, Marian Cucșa

 

conferință presă Traian Stancu

Publicată de Titus Balan pe Miercuri, 6 februarie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ