Acuzații de interese politice la adresa aleșilor județeni. Cum este afectat aerodromul din Timișoara

36

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, aduce acuzații grave colegilor din opoziție. Potrivit acestuia, votul dat de consilieri la ultima ședință pe un proiect ce viza Aerodromul Cioca a blocat activitatea și dezvoltarea acestuia.

Mai exact, Dobra intenționa să avizeze un nou regulament de funcționare pentru ca aici să poată avea loc festivaluri. Cum proiectul nu a trecut, aerodromul nu va putea găzdui un festival de muzică sau un concurs al piloților români.

”Dorința mea de a revitaliza activitatea pe Aerodromul Cioca și a oferi cetățenilor un spațiu adecvat, la intrarea în Timișoara, pentru o serie de manifestări culturale, artistice sau științifice m-au determinat să promovez un proiect de hotărâre care prevedea votarea regulamentului privind modul de utilizare a terenului și infrastructurii de pe locația respectivă.

Intenția mea s-a lovit de opoziția unei bunei părți a consilierilor județeni, care au votat împotriva proiectului și astfel, în perioada imediat următoare nu mai este posibilă organizarea unui festival de muzică, dar nici cea de-a cincea ediție a concursului CanSat România, organizat de Agenția Spațială Română, pentru care aveam deja depuse cereri de închiriere.

Votul colegilor consilieri județeni este cu atât mai regretabil cu cât doream creșterea veniturilor la bugetul județului, prin închirierea locației”, spune Dobra.

Proiectul de hotărâre nu a fost aprobat de plenul Consiliului Județean Timiș, fiind înregistrate 11 abțineri și 16 voturi pentru, sub numărul minim necesar. Doar aleșii PSD și ALDE au votat pentru acest proiect.

 

LĂSAȚI UN MESAJ