28 C
Timișoara
sâmbătă 23 septembrie 2023

Acuzată de primar că poluează, o firmă din Timișoara a donat două zebre și o antilopă la ZOO

SocialAcuzată de primar că poluează, o firmă din Timișoara a donat două...

De sâmbătă, 13 august, trei noi locatari vor putea fi admirați la Grădina Zoologică de la Pădurea Verde. Este vorba despre două zebre și o antilopă. Animalele au fost donate de o firmă care își desfășoară activitatea în apropiere, deseori blamată de primarul Nicolae Robu că poluează aerul.

Societatea Comercială „CONTINENTAL Automotive Products” S.R.L. Timișoara a venit în întâmpinarea acestui deziderat al municipalității prin achiziția a două exemplare superbe de zebră (Equus zebra),  o antilopă eland (Taurotragus oryx) și un habitat complet nou, realizat pe structura vechii construcții, pentru ca aceste animale să beneficieze de cele mai bune condiții: padocuri spațioase, cu dotări moderne, ventilație, iluminare și încălzire pe timpul iernii. Anunțăm timișorenii că se pot bucura de noile specii de animale, care vor fi expuse, începând din 13.08.2016, publicului vizitator, acestea urmând să fie supuse, conform procedurii, unei perioade de acomodare în noul habitat, a transmis, vineri, viceprimarul Dan Diaconu.

elandEdilul face apel la vizitatorii de toate vârstele de a nu hrăni  animalele și de a nu le speria prin zgomote puternice și aruncarea unor obiecte în habitat, conform Regulamentului de vizitare a grădinii, totul pentru siguranța noilor membri ai Grădinii Zoologice.

Citește și :