„Acum este rândul Europei să doboare bariera Schengen” crede primarul Timișoarei

44

Dominic Fritz către europeni: „Spuneți-le guvernelor voastre că susțineți o singură Europă, cu România în spațiul Schengen”

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a transmis un mesaj video celor care locuiesc în Suedia, Austria și Olanda pentru a-și convinge politicienii să voteze în 8 decembrie pentru admiterea României, Bulgariei și Croației în spațiul Schengen.
Dominic Fritz a vorbit în clip despre experiența personală, a lui și a milioanelor de români care lucrează în străinătate și atunci când vin acasă trebuie să aștepte la controlul vamal, uneori foarte multe ore.

„Este timpul ca Europa să devină una. Românii nu sunt europeni de mâna a doua. În urmă cu doi ani, Timișoara a dărâmat o barieră și m-a ales primar al ei, cetățean al UE fără cetățenie română. Acum este rândul Europei să doboare bariera Schengen”, a punctat primarul Timișoarei.

Dominic Fritz are cetățenie germană cu reședință în Timișoara.
Mesajul vine în contextul în care de la 1 ianuarie 2023, Timișoara este Capitala Europeană a Culturii. Una din misiunile acestui program al Uniunii Europene este de a crește sentimentul de apartenență al cetățenilor europeni la un spațiu cultural comun: „Anul viitor, vom fi Capitala Europeană a Culturii. Aici, la Timișoara, este Europa! Așteptăm să vă primim la noi în 2023 fără să mai fie nevoie să arătați buletinul la graniță”, a transmis Fritz.
Mesajul Primarului Timișoarei poate fi urmărit pe:
https://www.facebook.com/dominicprimar/videos/862155951476711/

LĂSAȚI UN MESAJ