ACS-ul pierde greu cu Dinamo, 1-2

213

ACS Poli s-a înclinat în fața lui Dinamo în etapa a 15-a a Ligii I de fotbal. Un 1-2 în care însă băieții lui Ionuț Popa au arătat că pot juca la nivelul unui adversar de play-off.

Timișoara – Dinamo era de fiecare dată un duel aprins și spectaculos. Nu și sâmbătă seara. În fața unei asistențe scăzute de 6.000 de spectatori, cele două echipe au oferit un meci tipic de Liga I, echilibrat, cu ritm scăzut și pe alocuri plictisitor. Câștig de cauză au avut oaspeții, care au știut să profite de erorile defensivei lui Ionuț Popa.

Partida cu Dinamo nu a trezit interes timișorenilor așa cum mizau organizatorii. Pentru că doar câteva mii de spectatori am numărat în tribunele arenei Dan Păltinișanu. Printre aceștia și o numeroasă galerie a oaspeților cantonată la Peluza Nord.

Poli a fost echipa mai periculoasă în prima parte a jocului. Cânu a avut prima ocazie de a marca după numai 9 minute dar a împins balonul pe lângă bară după centrarea lui Străuț. Dinamo a dat primele semne după 7 minute la acțiunea lui Lazăr încheiată în brațele lui Straton.

Deschiderea de scor s-a produs la jumătatea primei reprize. Lovitură de colț, Nemec reia cu capul în bară și balonul se prelinge în fața porții de unde Nedelcearu a împins-o în plasă: 0-1 în minutul 25.

Gazdele nu au acuzat șocul și au încercat să rămână periculoasă în atac. Drăghici a ajuns cu o sutime de secundă mai târziu la un balon în careul mic advers suficient pentru ca Penedo Cano să îndepărteze pericolul. În minutul 40 scenariul s-a repetat cu aceiași actori și același deznodământ.

Căpitanul gazdelor a deschis repriza secundă cu o ocazie uriașă de a egala. Croitoru a primit o pasă excelentă la marginea careului dar șutul său plasat a trecut razant cu bara. Dacă gazdele au ratat în schimb oaspeții au punctat din nou la prima ocazie a reprizei. Maric a trimic în plasă un balon ce a survolat apărarea visătoare a timișorenilor: 0-2 minutul 57.

Speranțele gazdelor au revenit la viață în minutul 63 la un penalty scos de Bărbuț după un contact cu Maric în suprafața de pedeapsă. Execută Doman în dreapta portarului dinamovist și înscrie: 1-2! Elevii lui Ionuț Popa au prins aripi după reușită și au căutat golul doi. Bocșan a ajuns târziu la o minge în careul mic al lui Dinamo.

Oaspeții au închis jocul, au mai băgat un fundaș și Poli a încercat să desfacă apărarea cu mingi lungi ușor dejucate. S-a încheiat cu victoria oaspeților scor 2-1.

ACS: Straton – Străuț, Bocșan, Cânu, Novak (89 – Șeroni) – Artean, Llorente – Bărbuț, Croitoru, Doman (80 – Mailat) – Drăghici (59 – Popovici).

Dinamo: Cano – Filip, Maric, Nedelcearu, Hanca – Palic (90 – Popescu), Navarro, Nistor, Busuladzic, Lazăr (78 – Rotariu) – Nemec (83 – Oliva).

LĂSAȚI UN MESAJ