ACS Poli Timișoara, învinsă în duelul codașelor din Liga I

322

ACS Poli Timișoara a pierdut cel mai accesibil meci al turului, cel în compania colegei de suferință ASA Târgu Mureș. Bănățenii au fost învinși de fostul lor antrenor, Dan Alexa, cu 0-1 și rămân cu -9 puncte în clasament.

Vizita mureșenilor pe Dan Păltinișanu era văzută drept ocazia perfectă pentru Poli de a mai aduna puncte. ASA era singura formație aflată pe minus la punctaveraj, la fel ca Poli. Cu atât mai mult cu cât alb-violeții reușiseră să smulgă recent primul punct extern. ASA-ul s-a dovedit o nucă prea tare pentru Timișoara în acest moment. Team-ul pregătit de Dan Alexa, fostul antrenor al bănățenilor, și-a impus jocul și a plecat cu toate punctele.

Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 29 de Ciprian Rus la capătul unei faze la care au participat jucători cu experiență ai oaspeților ca Mureșan și Surdu. A fost una dintre puținele situații dintr-o primă repriză destul de ștearsă. În minutul 34, Popovici a avut șansa egalării în picior dar șutul său a fost respins de Mingote. La faza următoare gazdele au avut emoții la ocazia lui Kuku.

Partea secundă a început cu dubla ocazie a lui Bocșan din minutul 53. Stoperul gazdelor a fost blocat în două rânduri de Mingote din poziții foarte bune. Poli s-a zbătut să străpungă defensiva mureșenilor însă a reușit de prea puține ori. Cea mai mare situația de a marca a venit în minutul 79, la lansarea primită de Drăghici în careu, șutul său fiind parat de portarul oaspeților.

Pe final și ASA a fost aproape de gol la acțiunea lui Ciolacu din minutele de prelungiri. Scor final 0-1 ceea ce înseamnă că Poli rămâne la -9 iar ASA ajunge la borna zero. Cele două formații și-au păstrat poziția în clasament.

ACS Poli: Straton – Străuț (min. 86, Neagu), Bocșan, Scutaru (min. 26, Șeroni), Novak – Artean – Bărbuț, Llorente, Croitoru, Doman – Popovici (min. 64, Drăghici).

LĂSAȚI UN MESAJ