ACS Poli scapă de retrogradare și așteaptă barajul cu UTA!

779

Timișoara a reușit surpriza pe care nimeni nu o aștepta la startul sezonului: salvarea de la retrogradarea directă din Liga I. ACS Poli a smuls un punct la Mediaș în runda finală și a primit o mână de ajutor de la Botoșani, rezultat care o duce în barajul cu UTA Bătrâna Doamnă.

ACS Poli rămâne în cărți pentru un nou sezon în Liga I de fotbal. Trupa lui Ionuț Popa a evitat la mustață retrogradarea ocupând locul de baraj după o ultimă rundă nebună în play-out. Timișoara a obținut un singur punct în deplasarea de la Mediaș, din ultima etapă. Un 2-2 care cumulat cu celelalte rezultate au menținut-o pe locul de baraj.

Violeții au trăit intens ultimele 90 de minute din play-out. Au trecut de la bucurie la agonie și extaz. S-au văzut conduși cu 2-0 de dubla lui Eric din primele 25 de minute. În repriza secundă au reușit să egaleze prin golurile lui Popovici (minutul 38) și Mailat, ultimul în minutul 80. Nu era suficient pentru că rivalele erau în grafic.

Golul lui Fulop din minutul 93 a adus victoria Botoșaniul în duelul cu Pandurii, scor 3-2, și Timișoara a trecut peste trupa din Gorj și a prins locul de baraj. Chiajna a câștigat conform așteptărilor la Voluntari, cu 1-0, și s-a salvat. Pandurii merg în liga secundă, iar Poli va juca un baraj de menținere cu UTA Bătrâna Doamnă, tur-retur.

”Cred că Dumnezeu a aranjat să iasă așa. Toată lumea știa că astăzi vor ieși unele rezultate. Le-am spus astăzi jucătorilor că ori murim ori câștigăm. Mă doare că am văzut echipa din Mediaș că a jucat extraordinar astăzi și la Târgu Jiu nu prea”, a subliniat antrenorul Ionuț Popa.

ACS Poli: Curileac – Străuț, Bocșan, Cânu, Neagu – Artean, Soljic – Bărbuț, Croitoru, Fucek (29, Mailat) – Popovici.

LĂSAȚI UN MESAJ