ACS Poli, protagonista unui record absolut ruşinos al Ligii I de fotbal

1152
Marius Croitoru (S), de la ACS Poli Timisoara, lupta pentru balon cu Gordan Bunoza (D), de la Pandurii Targu Jiu, in timpul meciului de fotbal din etapa a III-a a Ligii 1, disputat pe stadionul Dan Paltinisanu din Timisoara, duminica, 7 august 2016. SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAX FOTO

Ultima partidă a celor de la ACS Poli Timișoara a intrat într-un top al recordurilor negative. Cu doar patru bilete vândute, partida de la Cluj reprezintă o nouă bornă negativă în fotbalului românesc.

Liga I de fotbal își pierde pe zi ce trece din audiență, iar partidele se desfășoară aproape de fiecare dată cu tribunele aproape goale. Doar marile derbyuri mai reușesc să adune peste 20.000 de spectatori în timp ce majoritatea jocurilor se desfășoară în anonimat. Nu de puține ori numărul forțelor de ordine, staffurilor tehnice, jucătorilor sau jurnaliștilor egalează numărul spectatorilor.

Partida de vineri seara de la Cluj, dintre ASA Târgu Mureș și ACS Poli Timișoara se încadrează perfect în acest capitol. Confruntarea a adunat o asistență de aproximativ 70 de oameni! Disputată pe arena CFR-ului, pentru că terenul mureșenilor era înghețat, partida intră într-un top 5 al asistențelor negative din Liga I.

Exceptând partidele cu porțile închise, recordul absolut este deținut de meciul dintre Astra Giurgiu și Concordia Chiajna ce s-a disputat în toamnă cu 30 de spectatori! În top mai sunt prezente trei meciuri de acasă ale lui Pandurii Târgu Jiu cu FC Botoșani, FC Voluntari și ACS Poli cu asistențe de 50-100 de spectatori.

Partida bănățenilor de la Cluj a reușit însă să candideze la primul loc în ceea ce privește numărul biletelor vândute. Patru reprezintă cifra magică în acest caz! Restul spectatorilor au fost posesori de abonamente ai echipei gazdă.

Poli este una dintre echipele cu audiențe peste media campionatului. Cu o medie de 2318 spectatori, echipa din Timișoara ocupă locul 6 într-un clasament condus de Steaua (5458 spectatori), CFR Cluj (3955) și Dinamo (3868). Cele mai neatractive formații sunt Pandurii (882 spectatori) și Chiajna (855 spectatori).

 

LĂSAȚI UN MESAJ