ACS Poli părăsește Cupa României la penaltiuri

117
Robert Elek suteaza la poarta lui Stancioiu in meciul ACS Poli Timisoara - ASA Tg. Mures din sferturile de finala ale Cupei Romaniei.

ACS Poli a ratat calificarea în semifinalele Cupei României la loteria penaltiurilor. Timișoara se oprește în sferturi, eliminată de ASA Târgu Mureș.

Poli a ratat șansa de ajunge din nou în penultimul act al Cupei României pentru prima oară în ultimii 6 ani. Timișorenii se pot plânge că au avut ghinion pentru că au ratat două penaltiuri, dintre care unul în timpul regulamentar, și portarul advers a avut câteva intervenții decisive, dar nici nu au știut să profite de avantajul de avea un om în plus pentru 30 de minute.

Băieții lui Florin Marin au deschis scorul în minutul 24 prin Robert Elek cu un șut din careu la colțul lung la capătul unei acțiuni identice cu faza golului de la Chiajna. Douăsprezece minute mai târziu ACS-ul a trecut peste majorarea scorului. Poliștii au beneficiat de o lovitură de la 11 metri pentru hențul comis de Velayos, însă Stăncioiu a parat șutul lui Javi Hernandez de la punctul cu var.

Vicecampioana s-a aruncat în ataca în startul reprizei secunde în căutarea egalării. Fostul jucător al lui Poli, Mircea Axente, a ratat cea mai mare ocazie a oaspeților nimerind bara transversală în minutul 47.  Ocaziile lui Brandan, în minutul 69, și Gonzales, în minutul 71, au prevestit oarecum golul egalizator. În minutul 80, Brandan a centrat și fundașul Balic a marcat cu o lovitură de cap.

Poli putea să încheie conturile din timpul regulamentar dar reluarea cu capul a lui Sarmov l-a evidențiat pe același Stăncioiu. Oaspeții au rămas în inferioritate numerică în minutul 90+3 după ce Pablo Brandan a văzut al doilea cartonaș. Scor 1-1 și s-a intrat în prelungiri.

Cu un om in plus, ACS Poli a fost echipa mai periculoasă și mai insistentă în reprizele extra. Belu a trimis cu pământul din apropiere însă Stăncioiu a avut o intervenție salvatoare în minutul 98, iar patru minute mai târziu Elek a fost și el blocat de portarul mureșenilor. Până la finalul celor 120 de minute presiunea gazdelor nu a generat alte situații de a marca, iar ASA s-a mulțumit să păstreze remiza și să ajungă la loviturile de departajare.

Loteria penaltiurilor a necesitat 14 executanți pentru decide învingătoarea acestei partide. Tânărul Artean a fost care a decis calificarea, ratarea sa trimițând-o pe ASA în semifinale cu scorul de 7-6 (1-1). Pentru Poli au marcat Elek, Curtean, Llorente, Sarmov, Melinte și Popescu, în timp ce pentru ASA au înscris toți executanții: Gonzalez, Gorobsov, Velayos, Borza, Romario, Balic, Manolov.

ACS Poli: Kirschstein – Belu, Scutaru, Luchin (64- Melinte), D. Popescu – Sarmov, Llorente – Bărbuț (86 – Ov. Popescu), Javi Hernandez (74 – Artean), Curtean – Elek.

ASA: Stăncioiu – Golanski, Ivan Gonzalez, Balici, Velayos – Gorobsov, Brandan – Hanca, Ramiro Costa, Romario – Axente (62 – Manolov).

LĂSAȚI UN MESAJ