ACS Poli lovește din nou, al treilea succes în Liga I

160

Viitorul lui Hagi este victima perfectă pentru ACS Poli. Fotbaliștii timișoreni au obținut al treilea succes al sezonului în fața constănțenilor, scor 1-0, după ce luna trecută o eliminaseră și din Cupa Ligii.

Timișoara a repetat surpriza, reușind o nouă victorie în fața ocupantei locului trei în Liga I. Poli a învins-o pe Viitorul Constanța, provocându-i lui Gică Hagi o nouă înfrângere rușinoasă, de data aceasta în campionat. Alb-violeții au surprins pe toată lumea cu un succes cu 1-0 luni seara, în penultima partidă a rundei.

Două echipe cu obiective diametral opuse și-au disputat cele trei puncte puse în joc. Pe de o parte Poli are nevoie de orice punct pentru a-și diminua cât mai rapid negativul din clasament, în timp ce Viitorul aspiră să rămână pe podium. Până la urmă meciul a fost decis de o lovitură de pedeapsă acordată în minutul 82 gazdelor.

Fundașul Străuț a căzut în careul adversar după un contact cu Carp și Poli a primit penalty. Cârstocea a transformat și acesta avea să fie scorul final. La 1-0 jocul a căpătat nerv și în ultimele 10 minute s-au înregistrat mai multe ocazii de poartă decât în restul partidei. Cârstocea și Bărbuț au avut ocazii uriașe de a închide meciul în ultimele minute. La poarta cealaltă Chițu putea să salveze remiza pentru echipa sa la ultima acțiune de atac dar Straton și-a salvat echipa.

Până la deschiderea scorului fiecare echipă și-a trecut în cont câte o situație bună de a marca. Straton pentru Viitorul în minutul 36 cu un șut din careu parat în doi timpi de Straton, respectiv Drăghici pentru Poli în minutul 58, scăpat singur spre poartă l-a luat la țintă pe portarul advers.

Cel de-al treilea succes al lui Poli în Liga I o aduce pe trupa lui Ionuț Popa la un succes distanță de borna zero. Alb-violeții sunt acum la -3 puncte în clasament, reușind să topească aproape în întregime penalizarea de -14 puncte, ceea ce nu este puțin lucru date fiind condițiile de la club. Timișorenii au un moral excelent înaintea deplasării de vineri, de la Chiajna. În schimb Viitorul ratează șansa de a urca pe locul doi și staționează pe poziția a treia.

ACS Poli: Straton – Străuț, Cânu, Bocșan, Novak – Artean – Bărbuț, Croitoru (min. 85, Șeroni), Llorente, Doman (min. 73, Mailat) – Drăghici (min. 64, Cârstocea).

LĂSAȚI UN MESAJ