ACS Poli joacă în premieră în Covasna pentru punct(e)

91

Prim-divizionara ACS Poli caută puncte la prima deplasare la Sfântu Gheorghe. ”Sper să ne întoarcem cu punct sau puncte”, este mesajul antrenorului violeților înaintea partidei ce deschide runda de la jumătatea acestei săptămâni.

Fotbaliștii timișoreni speră să încheie un ciclu gri care a adus-o pe locurile retrogradabile, ciclu început la meciul cu Sepsi. În luna februarie, la Ploiești, Poli era învinsă de echipa nou-promovată și începea o serie dezastruoasă pe Dan Păltinișanu. Perioadă în care timișorenii au schimbat doi antrenori – Ionuț Popa și Leo Grozavu – și au alunecat până pe penultimul loc.

Paradoxal, o nouă deplasare pe terenul lui Sepsi poate reprezenta pasul prin care violeții ar putea declara depășită perioada critică. Ori din contră ar reprezenta condamnarea lui Poli la retrogradare.

”Ne aflăm în fața poate celui mai important duel din ultimele pe care le-am avut. De la meci la meci, suntem tot acolo, parcă nu înaintăm deloc. Din păcate, ne prinde jocul într-o perioadă mai puțin favorabilă, pentru că  avem ceva probleme în lot. Dar sper că băieții care sunt în efectivul pentru acest meci să dea totul. Sper să ne întoarcem cu punct sau puncte, pentru a avea un moral ridicat înaintea duelului cu Mediaș”, a declarat antrenorul Adrian Neaga.

Cu cinci runde rămase până la căderea cortinei, poliștii știu că fiecare punct are o valoare parcă mai mare. Bănățenii și-au făcut calculele și două victorii în următoarele două meciuri le-ar aduce liniștea în finalul Ligii I. ”Dacă mă gândesc bine, cu trei puncte luate la Sepsi și cu o victorie la Mediaș, am fi salvați în proporție de 90%. Vom încerca să scoatem trei puncte de la fiecare meci. Cred că avem tăria de caracter de a câștiga oriunde, cel puțin în play-out!”, a subliniat și portarul Cătălin Straton.

Pentru partida de marți ora 18,30, Poli nu se va baza pe patru oameni importanți: Melinte – suspendat, Artean, Țigănașu și Popovici – accidentați. Înaintea etapei a 10-a din play-out Poli este pe loc retrogradabil cu 22 de puncte. Deasupra ei o găsim pe Mediaș cu același punctaj, în timp ce prima poziție neretrogradabilă e ocupată de Chiajna cu 23 de puncte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ