ACS Poli este oficial în Liga I!

166

Timișoara este din nou în Liga I de fotbal. Liga Profesionistă de Fotbal a oficializat de puține momente revenirea lui ACS Poli în primul eșalon ca variantă pentru înlocuirea Rapidului.

”ACS Poli Timișoara rămâne în prima ligă, va înlocui clubul Rapid București care este în faliment”, este anunțul făcut de LPF în urmă cu puține momente și care pune capăt unei perioade de o lună de zile în care s-a tot vehiculat reprimirea alb-violeților în Liga I. Anunțul vine cu o zi înainte de startul campionatului național.

O mutare așteptată după ce clubul din Giulești a ratat miercuri și ultima șansă de a obține o decizie favorabilă privind contestarea intrării în faliment. Cu 4,5 milioane de euro datorii, Rapidul era în faliment din 13 iunie.

”ACS Poli Timișoara va evolua în Liga I în locul Rapidului. Rapid este în faliment și este în plină procedură de dizolvare. Singurele acte pe care le poate semna lichidatorul sunt cele pentru dizolvarea clubului. Nu au cum să angajeze jucători, antrenori. În această situație, Rapid nu poate participa la competiție iar regulamentul spune că rămâne prima echipă retrogradată în anul anterior”, a explicat juristul LPF, Justin Ștefan.

În aceste condiții ACS Poli se va alinia la startul Ligii I a cărei primă rundă se joacă în intervalul 22-25 iulie. Primul joc al bănățenilor este programat luni seara, în compania lui FC Botoșani, pe stadionul Dan Păltinișanu. Clubul timișorean va începe noua stagiune cu datorii de aproape 1,5 milioane de euro și 14 puncte penalizare pentru neplata unor datorii și pentru neîndeplinirea baremului de puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ