ACS Poli e aproape de finala Cupei Ligii; victorie cu 4-2 la Târgu Mureș

205

Ironizată de o țară întreagă în urmă cu câteva luni, ACS Poli este cu un pas în finala Cupei Ligii la fotbal. Pe ”patinoarul” de la Târgu Mureș, timișorenii au câștigat cu 4-2 meciul tur din semifinale competiției cu ASA.

Codașa Ligii I a reușit un rezultat excelent la Târgu Mureș și intră în vacanță cu un moral excelent. ACS Poli este aproape calificată în prima finală a sezonului, cea a Cupei Ligii, grație unei victorii spectaculoase obținute în semifinala cu ASA Târgu Mureș. Un 4-2 plătit destul de scump, Poparadu și Scutaru accidentându-se din cauza terenului înghețat. De altfel starea gazonului a influențat decisiv calitatea jocului, jucătorii reușind cu greu să rămână în picioare…

Ca și cum probleme cauzate de starea terenului nu erau suficiente, bănățenii au mai avut motive de îngrijorare. Nu au putut utiliza niciunul dintre echipamentele pentru că echipa gazdă avea unul singur ce semăna cu cele ale vizitatorilor. Poli a fost nevoită să improvizeze și a folosit un rând de antrenamente pe care numerele au fost inscripționate cu markerul!

Elevii lui Ionuț Popa au avut inițiativa din primele minute. Iar la prima acțiune de poartă au deschis scorul. Vădrariu a centrat și balonul l-a lovit în mână pe Constantin, penalty pentru Poli. Artean a înscris pentru 0-1. Egalarea a venit peste 14 minute după o fază norocoasă a gazdelor. Kuku a ratato lovitură de cap și mingea a ajuns la Ciolacu nemarcat în careu și acesta a șutut cu sete în plasă: 1-1.

Ultimul cuvânt al primei reprize l-au avut tot oaspeții în minutele de prelungire. Artean a nimerit bara cu un șut plasat din 16 metri. Timișoara a fost echipa mai periculoasă și în partea secundă. Drăghici și-a adus din nou echipa în avantaj în minutul 61 după ce a profitat de o preluarea defectuoasă a lui Constantin și l-a pasat pe portarul advers: 1-2. Același Drăghici a ratat o ocazie imensă câteva minute mai târziu când a trimis în bară din 4 metri. Până la urmă avea să vină și golul trei pentru Poli. Autor Llorente care a primit o pasă excelentă în adâncime și l-a executat pe Mingote: 1-3.

Finalul avea să fie unul disputat pentru că ASA a redus din diferență în minutul 77 prin Rus. Defensiva timișoreană a rezistat cu brio asalturilor mureșenilor și a încercat să își surprindă adversarul pe contraatac. Bărbuț a irosit o asemenea situație în minutul 90. La ultima fază Popovici a finalizat un contratac rapid și a stabilit scorul final: 2-4.

ACS Poli: Straton – Neagu, Șeroni, Scutaru (84, Bocșan), Străuț – Artean, Poparadu (18, Llorente) – Vădrariu, Croitoru, Bărbuț – Drăghici (88, Popovici).

LĂSAȚI UN MESAJ