ACS Dumbrăviţa, învinsă cu scorul de 3-0 de către echipa spaniolă Girbau-VIC TT, în competiţia ETTU Cup Womende-video

102

ACS Dumbrăvița a întâlnit duminică, în turul competiției ETTU Cup Womende, echipa spaniolă Girbau-VIC TT, fiind învinsă de aceasta cu scorul de 3-0. Atât spectatorii prezenţi cât şi antrenoarea echipei dumbrăviţene, au rămas surprinşi de stilul de joc al celor două jucătoare asiatice de la echipa catalană.

Una dintre jucătoarele asiatice, Xia Lian Ni, ce a învinso pe Andreea Zanfir-Dospina cu 3:0 (11:6, 11:2, 11:6), are vârsta de 55 ani, jucând cu un calm ieşit din comun.
Un alt câştig al catalanelor a fost şi în confruntarea primului meci cu una dintre speranţele Dumbrăviţei, Izabela Lupulesku, care a pierdut cu scorul de 3:0 (11:4, 11:4, 11:5) în partida cu Tingting Wang. Şi al treilea meci disputant între singura jucătoare iberică din lot Ana Montero Garcia a câștigat destul de greu împotriva Mihaelei Dospina, înregistrându-se scorul de 3:1 (11:4, 7:11, 13:11, 12:10). Duelul dintre cele două echipe, ACS Dumbrăvița și Girbau-VIC TT s-a terminat în cele din urmă cu scorul general de 3:0. Meciul retur se va juca în 25 ianuarie.

“Am şi intuit că partida va fi foarte dificilă, mă gândeam să luăm mai multe seturi, nu neapărat meciuri, dar se pare că şi-a pus amprenta valoarea acestor două jucătoare asiatice din Spania, una dintre jucătoare având o experienţă foarte mare, având şi titlu mondial, titlu continental, capioană a Chinei , jucând şi cu un calm deosebit, dar şi mai tehnici decât noi , iar atunci când trebuie să-şi impună o tactic, o respect cu sânge rece., “a spus antrenoarea ACS Dumbrăviţa, Nicoleta Husar.

Jucătoarelor asiatice de tenis de masă, dacă antrenorul le impune o tactic, joacă până la sânge, în schimb jucătoarele de la noi din ţară, mai au lacune în tehnica de joc.

“Aş fi dorit să văd o victorie în favoarea noastră, dar trebuie să fiu şi foarte realist, fiindcă aceasta ne este echipa şi valoarea noastră, poate la Barcellona să câştigăm mai multe seturi, sau eventual să câştigăm un meci, însă publicul nu trebuie să fie supărat, au avut ocazia să vadă nişte jucătoare foarte bune, fiind un moment unic”, a mai spus Nicoleta Husar

Autor: Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ