Acoperișuri smulse și copaci doborâți. Furtuna cu gheață a făcut prăpăd la Timișoara. FOTO-VIDEO

4474

Previziunile meteorologilor ce anunțau cod galben de ploi, de data aceasta s-au adeverit cu vârf și îndesat. Peste județele Timiș, Arad și Caraș-Severin, meteorologii au anunțat, sâmbătă după prânz, o alertă imediată de vreme rea – descărcări electrice cu averse, grindină și intensificări ale vântului.

În jurul orei 15.30, nori negri se ridicau amenințători deasupra Timișoarei.

 

O furtună scurtă, dar violentă s-a abătut asupra orașului. Vântul puternic a doborât copacii și a smuls câteva acoperișuri. Grindina a venit la fel de neașteptată ca în mijloc de vară. De asemenea, mai multe străzi au fost cuprinse de apă în cele aproximativ 15 minute de dezlănțuire a naturii.

Update 1 – În Piața Traian, câteva bucăți de cărămidă au căzut de pe clădirile istorice degradate, în urma furtunii. Din fericire, nimeni nu trecea pe trotuar în locul unde s-au desprins bucățile de cărămidă.

Și pe strada Lidia, vântul puternic a doborât mai multe crengi la pământ și a luat pe sus acoperișuri de tablă. (vezi foto)

Update 2 – Codul galben de precipitații și vânt, extins

Meteorologii au extins avertizarea cod galben de vreme severă imediată pentru județele Arad și Timiș. În intervalul orar 16.00-17.30, în județele menționate se vor semnala descărcări electrice, averse ce vor cumula 20-25l/mp și intensificări ale vântului, precum și grindină de dimensiuni mici.

Update 3Copaci doborâți și acoperișuri smulse

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș se intervine pe strada Mareșal Constantin Prezan la acoperișul unui bloc. Pe strada Martir Elena Nicoară, acoperișul unei clădiri a fost smuls de vânt și s-a prăbușit peste două mașini.

Pe strada Câmpului, vântul a smuls un copac, iar pe strada Olarilor, rafalele au doborât un brad. În zona centrală, pe strada 3 August, crengile s-au prăbușit pe firele de alimentare cu energie electrică. La ieșirea din Timișoara spre Moșnița, un semafor este în pericol să cadă, mai anunță ISU Timiș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ