Accident teribil al unui român în Raliul Finlandei. Pilotul a ajuns la spital cu elicopterul

65
Pilotul român Raul Badiu s-a răsturnat cu maşina într-una dintre probele Raliului Finlandei, una dintre cele mai spectaculoase şi solicitante competiţii automobilistice din lume.
Raul Badiu, un pilot român în vârstă de 27 de ani originar din Sibiu, s-a înscris în Raliul Finlandei alături de copilotul Gabriel Lazăr. Cei doi au concurat la bordul unui bolid Ford Fiesta R2 în cadrul competiţiei WRC Junior. Badiu a scăpat maşina de sub control în cadrul probei speciale 6, în prima zi de concurs, pe 2 august. În momentul accidentului, românii se aflau pe locul 2 în clasamentul general, o performanţă deosebită, având în vedere nivelul concurenţilor înscrişi în competiţie. Maşina s-a răsturnat de mai multe ori, iar pilotul a ajuns la spital transportat cu elicopterul. „Raul a fost transportat la spital după ce a acuzat dureri la gât, spate şi piept. Copilotul Gabi Lazăr a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi este în afara oricărui pericol, însă vor urma verificări amănunţite. Totul s-a întâmplat într-un moment în care echipajul tricolor era pe podium la WRC Junior”, a anunţat imediat după impact Federaţia Română de Automobilism Sportiv.
Raul Badiu este doar al doilea român care ia parte într-un sezon WRC (World Rally Championship) Junior, după clujeanul Simone Tempestini. Românul concurează pentru titlul mondial al Juniorilor din cadrul World Rally Championship, acolo unde toţi participanţii au sub 30 de ani şi pilotează pe modele identice de Ford Fiesta R2.
Raul Badiu îl are alături pe copilotul Gabriel Lazăr, cel care i-a stat în dreapta de fiecare dată în ultimele 4 sezoane. Cei doi au câştigat anul trecut nu mai puţin de 3 titluri pe plan intern, impunându-se în Cupa Suzuki, Clasa 9 şi 2 Roţi Motrice în cadrul Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop, organizat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. În total, Badiu a strâns nu mai puţin de 14 titluri de campion naţional la raliuri din 2012 până în prezent.

Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ