Accident teribil în Austria! Mai mulți bănățeni, printre victime!

10965

În urma accidentului deosebit de violent, șase persoane din microbuzul românesc, precum și unul dintre cei doi șoferi, au fost răniți. Marele noroc al pasagerilor români a fost faptul că purtau centuri de siguranță.

Accidentul s-a petrecut joi seara în pasul St. Anton la ora 21 când în zona muntoasă austriacă au avut loc căderi masive de zăpadă și lapoviță. Pe drumul Arlberg Pass – St. Anton, microbuzul românesc cu 18 de pasageri a fost lovit de un autoturism Alfa – Romeo ce venea cu viteză din sensul opus, într-o ușoară curbă la dreapta.

În urma impactului, șase oameni din microbuzul românesc cu 18 persoane au fost rănite. Ei au fost transportați la spitalul Zams cu mașinile de ambulanță, dar au fost externați după câteva ore după tratamentul ambulatoriu aplicat la urgențe.

Șoferul autoturismului care a provocat accidentul, un tirolez în vârstă de 23 de ani, a fost grav rănit și a fost transportat la spitalul de urgență din Zamser. În prezent, polițiștii austrieci au deschis un dosar de cercetare pentru a stabili cauza accidentului. Drumul peste munte a fost închis mai bine de două ore.

Firma de plasare din Austria și cea din România care se ocupă cu transportul românilor la adresele din Austria cu care au contract, au intrat în acțiune. Austriecii au recuperat răniții din spital și pe ceilalți călători ce au fost în microbuz și le-au asigurat cazarea și masa. Firma din România a trimis un alt microbuz care a luat călătorii iar vineri seara, aceștia au ajuns deja în România, la casele lor. Microbuzul firmei din Tarnova, este destul de nou, are 3 ani vechime si este asigurat fullcasco. De asigurare beneficiaza și călătorii. Toți cei din microbuz lucrează legal și cu contract de muncă în Austria.

Sursa: InfoCS

LĂSAȚI UN MESAJ