Accident rutier grav pe DN 7: șapte oameni au fost răniți (foto)

440

Un grav accident de circulație, soldat cu șapte răniți, s-a produs în această dimineață, pe Drumul Național (DN) 7, la ieșirea din localitatea Leșnic. Două mașini, între care una cu numere de Austria, iar alta înmatriculată în Germania, au fost implicate într-o coliziune frontală. Printre victime se află și două fetițe, una de opt ani, iar cealaltă de 13 ani.

Mai multe ambulanțe, pompieri și polițiști au intervenit la fața locului. Trei dintre răniți au rămas blocați între fiarele contorsionate, fiind scoase de pompierii de la descarcerare. Circulația pe DN 7 a fost blocată pe ambele sensuri aproape două ore.

Accidentul a avut loc puțin după ora 08:00, după ce șoferul uneia dintre mașinile implicate ar fi intrat pe contrasens, depășind linia continuă.

În cel mai scurt timp, echipajele de salvare au ajuns în zonă. Când au ajuns la fața locului, salvatorii au constatat că trei dintre cei șapte răniți erau blocați în mașini. Aceștia au fost scoși de pompierii de la descarcerare. Victimele au fost preluate imediat de echipajele medicale și transportate la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Deva.

Potrivit medicului Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță al Județului (SAJ) Hunedoara, victimele au vârste cuprinse între 8 și 62 de ani. Din spusele acestuia, este vorba despre cinci adulți și doi minori care, în urma impactului, au suferit mai multe traumatisme, fracturi și plăgi.

Se pare că, una dintre victime se află în stare gravă.

Polițiștii au făcut mai multe măsurători la fața locului pentru a afla cum a ajuns șoferul vinovat de producerea accidentului pe contrasens. „Din primele cercetări, rezultă faptul că, un autoturism înmatriculat în Austria, care circula pe direcția de mers Arad -Deva, a intrat pe contrasens depășind linia continuă intrând in coliziune frontala cu un alt autoturism înmatriculat în Germania, care circula regulamentar din direcție opusă, respectiv Deva-Arad. În urma accidentului au rezultat șapte  victime, din care două sunt minori”, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Traficul rutier în zonă a fost blocat mai bine de două ore, timp în care s-a circulat pe rute ocolitoare, pe DJ 706A Ilia -Bretea Mureșană – Brănișca -Șoimuș.

Sursă: servuspress.ro

LĂSAȚI UN MESAJ