Accident cu cinci morți aproape de granița de vest! Toți erau cetățeni români. Foto

2999

Un microbuz înmatriculat în Satu Mare a fost implicat într-un grav accident rutier în Austria, în apropiere de capitala Viena. Conform primele informații obținute de presasm.ro, 5 persoane ar fi decedat și alte 2 ar fi în stare gravă, toți fiind români.

S-a observat că microbuzul, monitorizat on-line, a sta mai bine de două ore lângă Viena, adică de dinainte de ora 12.00 (ora României). De atunci, s-a tot încercat să se ia legătura cu cei din microbuz, dar timp de mai bine de două ore nu a răpsuns nimeni la telefon (nici pasagerii, nici șoferii), scrie Gazeta de nord-vest.

Potrivit primelor informații transmise de la fața locului de reporterii Kronen Zeitung, microbuzul s-ar fi lovit inițial de parapeții de pe marginea șoselei, de unde ar fi fost proiectat în piciorul unui pod aflat la ieșirea pe autostradă în zona Heiligenkreuz, între Mayerling și Hinterbrühl. Jurnaliştii germani susţin că cei doi români răniţi grav au în jur de 60 de ani, iar printre decedaţi s-ar regăsi şi copii.

„Printre morţi se regăsesc şi copii”,  a spus Franz Resperger, şef al Departamentului şi ofițer de presă al Brigăzii de Pompieri din Austria de Jos, potrivit Kronen Zeitung .

„Confirmam decesul a 5 romani, 2 au fost grav raniti, un al 3 lea e ranit mai usor. Avem o  echipa mobila care s.a deplasat la spitalulAm luat legatura cu familiile”, a mărturisit într-o intervenţie telefonică la România TV, purtătorul de cuvânt al MAE, Paul Ciocoiu.

sursă: stiripesurse.ro

sursa foto: krone.at

LĂSAȚI UN MESAJ