Accesul spre Muntele Semenic, un calvar. Reabilitarea drumului este scoasă la licitație

431

De mai mulți ani, accesul spre stațiunea Semenic, reprezintă un calvar pentru turiști și asta pentru că drumul se află într-o stare avansată de degradare.

După aproximativ 20 de ani în care nu s-a intervenit deloc pe drumul care face legătura între Prislop și stațiunea montană Semenic din Caraş-Severin, în vara anului 2018 au avut loc primele intervenții de refacere a covorului asfaltic. Iarna grea și-a spus însă cuvântul, iar drumul este din nou impracticabil.

În prezent, Drumul Județean 582E Prislop-Semenic se află pe lista de lucrări de întreținere curentă și periodică din acest an, fiind prevăzute plombări pe o suprafață de 5.000 mp, cu o valoare estimată de 386.461 lei. Acest drum se află în procedură de licitație publică, având data limită de depunere a ofertelor 11 iulie 2019. Urmează evaluările ofertelor depuse, stabilirea unui câștigător și demararea lucrărilor.

Momentan nu se poate reface complet infrastructura tronsonului Prislop-Semenic, deoarece situația juridică a acestui drum este una incertă, existând mai mulți proprietari de terenuri.

Sursa: radioresita.ro

LĂSAȚI UN MESAJ