Acces mai ușor la bani în numerar

1068

O nouă iniţiativă bănăţeană a trecut în Parlament: sistemul cash­back a fost votat în Camera Deputaților.

După ce legea privind Ziua Banatului a trecut de Senat, o altă inițiativă pornită din partea unui deputat bănățean, Zsolt Molnár, a trecut de Parlamentul României. În toamnă, Legea Cashback­ului a fost adoptată de Senatul României, iar la începutul săptămânii și Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională a votat favorabil proiectul ce vine în ajutorul unui comerț civilizat și mai simplu.

Noua lege practic transformă casele de marcat din orice magazin în care se plătește prin POS în bancomate (ATM). Așadar cumpărătorul care a rămas fără bani lichizi poate solicita de la comerciant extragerea unei sume de maxim 200 de lei de pe cardul personal.

Ideea depututului bănățean a pornit de la faptul că în România sunt multe localități fără ATM-­uri.

Este de salutat decizia Camerei Deputaților, în țările din vestul Europei deja funcționează cu succes acest sistem. În localitățile mai mici băncile nu au ATM-­uri, iar acestă lege facilitează ca oamenii să obțină bani lichizi de la orice comerciant care acceptă plata cu cardul. Legea inițiată de mine îi scutește de drumuri suplimentare mai ales pe locuitorii din sate, dar și persoanele care își iau pensia pe carduri, ­ spune Zsolt Molnár, inițiatorul legii.

LĂSAȚI UN MESAJ