Abuzuri de campanie. PSD foloseşte calendarul ortodox, într-un mod total… neortodox!

262

Se împacă cele sfinte cu politica? Într-o campanie electorală în care se vorbeşte prea puţin despre programe şi doctrine politice, nu se mai ţine cont de nimic. Nici măcar de Biserică. Acum există un singur scop, câştigarea alegerilor.

Iar PSD, într-un mod cu totul neortodox, şi-a pus sigla pe… calendarul ortodox. Mii de oameni au primit calendarele pe 2017 cu icoana Fecioarei Maria, alături de trandafirii roşii ai PSD-ului.

„La oraşe nu prea merge toată lumea la biserică. La ţară, de regulă, femeile iau calendare de la preot. E primul an când împărţim şi calendare, alături de programul de campanie şi o broşură de prezentare a candidaţilor. Din ce am înţeles eu, biserica le dă prea târziu, iar preţurile acestora variază între 10 şi 20 de lei. În unele zone, calendarele sunt prea puţine în comparaţie cu populaţia, iar în unele mai multe. Astfel, s-au gândit colegii mei, fiind şi în preajma sărbătorilor, că oricine are nevoie de un calendar”, spun reprezentanţii partidului, adăugând, ca scuză, că „Nu se face campanie. Nu scrie nicăieri : votaţi! Are sigla PSD, dar nu scrie votaţi”.

Iniţiativa electorală a pesediştilor este calificată însă de Patriarhie drept „o modalitate de campanie electorală care foloseşte abuziv o icoană”.

„Nu are în niciun caz consimţământul bisericii. Biserica nu are nicio legatură cu acest caz. Vă daţi seama că orice icoană poate fi luată de pe internet şi fotocopiată. Din păcate, observ că se apelează la astfel de mijloace de convingere, se încearcă sensibilizarea oamenilor credincioşi prin astfel de materiale electorale. Patriarhia Română nu agreează şi nici nu poate fi vorba despre vreun agrement între ea şi PSD. Deci e o formulă a celor de la PSD în care se foloseşte în mod nepotrivit, calific eu, un însemn religios. Eu nu am aflat, aflu acum, de la dumneavoastră. Patriarhia Română nu susţine în niciun fel astfel de practici”, a declarat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei.

LĂSAȚI UN MESAJ