ABA Banat ajută la curățarea Dâmboviței, în București

57

​De astăzi 8 iulie, Sistemul Hidrotehnic Bega (ABA Banat) are utilajul CONVER 485 în lucru pe râul Dâmbovița. Acesta va participa la lucrările de curățare a râului Dâmbovița, intravilan București, alături de colegii de la ABA Argeș-Vedea. Apoi, se va reîntoarce acasă, la SH Bega. Utilajul este folosit pentru întreținerea Canalului Bega.
În prezent, sunt executate pe luciul apei râului Dâmbovița lucrări de îndepărtare a vegetației acvatice. Lucrările de la bieful Mărășești au fost finalizate și acum se execută în zona Vitan.

Cele două utilaje care curăță în acest moment Dâmbovița sunt aduse de la două Administrațiii Bazinale de Apă.
Primul este utilaj-amfibiu adus de la Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea, iar al doilea a sosit azi-noapte de la Administrația Bazinală de Apă Banat.
Primul utilaj a costat 580.000 lei plus TVA, la prețul de achiziție din anul 2017. Utilajul este mânuit de un om, maxim doi, care și a necesitat o instruire specială corespunzătoare.

Al doilea utilaj a fost folosit până astăzi pentru întreținerea Canalului Bega. Are cositoare pentru vegetație, greblă pentru adunat deșeurile și pompă pentru decolmatare.

Echipele Apelor Române execută zilnic operațiuni de întreținere a cursurilor de apă, conform Programului de Gospodărire a Apelor.

În țară, mai există un singur utilaj de tip amfibie, la nivelul Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, achiziționat la nivelul anului 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ