A venit frigul! Cum vă protejați conductele de apă împotriva înghețului

117

A venit iarna și una dintre problemele care pot apărea din cauza frigului este înghețarea conductelor de apă. Există, însă, câteva măsuri pe care le puteți lua pentru a evita acest lucru.

„Toate instalațiile de apă expuse frigului, cum ar fi cele montate în aer liber sau în spații neîncălzite (poduri, subsoluri, garaje etc) trebuie fie scoase din funcțiune și golite de apă înainte de venirea vremii reci, fie să aibă parte de protecţie la îngheț. Pentru a rezista iarna afară, conductele de apă au nevoie de un strat protector termic, iar astfel de „haine” pentru îmbrăcat conductele se găsesc în magazinele de bricolaj sau de pe piața construcțiilor și sunt, de regulă, tuburi din materiale termoizolante, care se montează cu ușurință pe acestea.

Este esențial ca toate îmbinările unei instalații – coturi, teuri etc. – să fie protejate corespunzător, pentru că un mic „buzunar” de apă expus temperaturilor negative poate îngheța în mai puțin de o oră și bloca astfel întreaga instalație. De asemenea, un astfel de blocaj poate să producă spargerea instalației ca urmare a creșterii volumului apei prin înghețare”, transmite Aquatim.

Tot la capitolul ”pregătiri pentru perioadele geroase” intră și verificarea instalațiilor din curte și din casă și repararea oricăror robineți care picură. Un punct important pe lista de verificări sunt căminele de apometru, unde se recomandă curățarea capacelor, a interiorului căminelor și verificarea robineților din cămin, concomitent cu protecția termică a ansamblului de măsură din cămin.

Timișorenii trebuie sa știe și ca ei răspund de starea contoarelor instalate pe proprietățile lor și în cazul în care acestea se sparg din cauza frigului ei vor plăti daunele.

LĂSAȚI UN MESAJ