”A treia încercare să fie cu noroc”

76

Voleiul timișorean se află în fața unui moment așteptat de mai bine de un deceniu. Revenirea în elita feminină cu cel mai nou proiect din sportul local, UVT Agroland – organizatoare și participantă în barajul de promovare din week-end.

Trei ani de existență și tot atâtea șanse de a promova în Divizia A1 de volei feminin. Este poveste clubului privat UVT Agroland care tânjește după accederea în eșalonul superior. Iar după două șanse ratate din cauza tinereții și lipsei de experiență, gruparea condusă de Horia Cardoș vrea să fructifice a treia încercare: ”A treia încercare să fie cu noroc”.

Câștigătoare clară a seriei vestice din A2 și gazdă a turneului, formația timișoreană este favorită certă pe hârtie și în opinia specialiștilor la câștigarea barajului și automat la promovare. ”Este evident că noi și Clujului suntem favorite la promovare din ce am văzut până acum. Am învățat însă în 14 ani de carieră că nu trebuie subestimat adversarul niciodată. Este ca o finală acest turneu și trebuie să îl abordăm ca atare”, crede antrenorul Bogdan Paul.

Tehnicianul bănățencelor speră să repete peformanța din stagiunea trecută în care promova cu Piteștiul în urma unui turneu găzduit tot de Timișoara. Atunci chiar în detrimentul celor de la Agroland.

”Suntem mult mai bine pregătiți și avem o altă experiență. Trebuie să ne dovedim nouă și spectatorilor că merităm pe deplin să promovăm în acest sezon. E un pas pe care trebuie să îl facem și pe care îl așteptăm; tot anul l-am folosit pentru a crește o echipă în perspectivă prezenței în prima ligă din toamnă”, a întărit și președintele clubului.

Turneul se va desfășura vineri (intervalul orar 17-21), sâmbătă (intervalul orar 17-21) și duminică (intervalul orar 12,30-16,30) în sala Constantin Jude. Ordinea jocurilor va fi stabilită joi seara, cert este că Agroland va întâlni pe rând Universitatea Cluj, CSM Focșani și Rapid București. Obținerea a două succese este sinonimă cu promovarea.

O promovare care va aduce alte bătăi de cap oficialilor clubului. Infrastructura sportivă precară a orașului își va arăta din toamnă limitele. Cel puțin patru prim-divizionare noi vor cere poziție în sala Constantin Jude și așa deja super ocupată.

”Va fi o problemă serioasă cu sala C. Jude din toamnă. Ne vom sufoca să găsim alternative pentru va fi imposibil să găsim poziții și pentru antrenament și jocuri în această sală. Primăria Timișoara ar trebui să ne ajute nu doar declarativ și să înceapă construcția unei săli noi. Bani sunt pentru că municipalitatea are al doilea buget din țară…”, a avertizat Horia Cardoș.

LĂSAȚI UN MESAJ