A rămas blocat sub camion. Ce-au pățit un șofer de tir și fiica lui de cinci ani

133

Un şofer de TIR a rămas blocat sub camion, cu mâna strivită, în Cluj. Fetiţa lui de 5 ani se juca în cabină şi doar o minune l-a salvat pe bărbat. Povestea lui a fost spusă de ISU Cluj, trei pompieri care ieşiseră din tură fiind cei care l-au scos pe şofer de sub camion.

„În dimineața zilei de azi, plt.maj. Rus Ioan, plt.maj. Jianu Radu, plt.maj. Incze Andrei, plt.maj. Sălcudean Ovidiu, au ieșit din tură de serviciu, Garda Băisoara.. Serviciul nu fusese ușor, ei având mai multe intervenții ca urmare a fenomenelor meteo din ziua precedentă.

Pe drum spre casă, la ieșire din Buru spre Cornești, pe partea dreaptă a carosabilului staționa un autotren încărcat. Au oprit pentru a acorda prioritate de trecere vehiculelor care circulau din sens invers. În acel moment au observat în partea lateral dreapta a autotrenului două picioare care făceau mișcări atipice, indicând o stare de panică.

Era șoferul camionului care avea o mâna prinsă în zona suspensiei spate a autotrenului. Colegii au sesizat instantaneu situația de urgență. Șoferul încercase să repare ceva la suspensia spate și o mâna i-a fost prinsă între pernă de aer și un suport metalic. Stătea deja de mai bine de jumătate de oră prins.

Colegii au trecut la acțiune, au eliberat presiunea din perna de aer, și, cu ce au avut la îndemână, au reușit să-l elibereze pe șofer. Între timp au sunat pentru ajutor la 112. Persoană rănită a fost preluată de o ambulanță SAJ și acum este în afara oricărui pericol.

Situația fusese disperată pentru șofer pentru că era aproape imposibil de observat de pe partea carosabilă, cu atât mai mult cu cât fetița acestuia, în vârstă de 5 ani, se afla în cabina autocamionului jucându-se. Astăzi a fost o fetiță norocoasă! Tatăl ei a fost salvat de pompierii de la Garda Baișoara! Este 1 iunie! LA MULȚI ANI TUTUROR COPIILOR!”, se arată în postarea citată.

sursa: observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ