A oprit să doarmă și s-a trezit cu migranți în autocamion, la vamă

74

Remorca unui șofer de TIR din România a devenit mijloc de transport pentru migranți spre Occident fără voia conducătorului auto. Acesta s-a oprit să se odihnească pe autostrada vestului și când s-a trezit și-a continuat drumul fără să știe că între timp șapte transfugi au urcat în camion.

Ei au fost descoperiți de polițiștii de frontieră de la Cenad. „În data de 07.12.2021,în jurul orei 10.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean român, aflat la volanul unui autocamion înmatriculat în România. Șoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, paleți cu componente electronice cu destinația Franța. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, șapte cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 și 21 de ani, solicitanți de azil în țara noastră. Șoferul autocamionului a declarat că s-a oprit să se odihnească într-o parcare pe autostrada A1, iar dimineața si-a continuat deplasarea fără a avea cunoștinţă despre faptul că în compartimentul marfă s-ar fi urcat cele șapte persoane, fapt confirmat și de migranți”, a transmis Poliția de Frontieră.

Migranții sunt solicitanți de azil în România și sunt acum cercetați pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ