A murit după ce și-a băgat o petardă aprinsă în gură. Soția nu l-ar fi lăsat să bea

140

Bărbatul de 50 de ani din comuna Belcești, județul Iași, care a murit în ziua de Crăciun după ce și-a băgat în gură o petardă aprinsă a recurs la acest gest după un conflict verbal în familie, pornit de la faptul că soția nu l-a fi lăsat să mai bea alcool. Medicii care au ajuns la fața locului nu au mai putut să îi salveze viața, iar polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Bărbatul, tatăl a cinci copii, a fost adus acasă în stare avansată de ebrietate de către doi verișori, iar acasă i-a cerut soției să-i dea de băut în continuare. Când femeia l-a refuzat, bărbatul i-a spus că se va sinucide.

El a făcut-o în cel mai şocant mod posibil: a luat o petardă, a pus-o în gură şi i-a dat foc, în timp ce se afla singur într-o cameră. Soţia l-a găsit cu capul sfărâmat şi a sunat la 112.

Medicii ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic ca să-l salveze.

„Am fost solicitați în jurul orei 20:00 pentru un bărbat cu leziuni post explozie de petardă, petardă pe care și-a introdus-o în cavitatea bucală aprinsă. A fost trimisă ambulanța cu medic de la Târgu Frumos, dar din păcate leziunile erau incompatibile cu viața”, declara Diana Cimpoeșu, medic șef al UPU SMURD Iași.

Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal.

„Politiștii s-au deplasat la fața locului, iar din primele cercetări efectuate s-a constatat faptul că bărbatul de 50 de ani, din comuna Belcești, fiind sub influența alcoolului, s-ar fi autoaccidentat cu un articol pirotehnic, iar ulterior a fost declarat decesul acestuia. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, afirma ieri Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ