A mai rămas o zi pentru înscrierile la cursul unic în România, despre Revoluția de la Timișoara

66

După cum au promis, cu puțină vreme în urmă, un grup de dascăli ai UVT au hotărât că este nevoie de un curs despre Revoluția Română ce a pornit de aici din orașul nostru.

Timpul trece și detașarea de acele evenimente crește. Îngrijorător este faptul că tot mai puțină lume mai știe în ce secol sau cu ce prilej s-au întâmplat acele fapte. Nu puțini sunt cei ce cred că Revoluția anticomunistă a avut loc la 1848. Pentru aceștia, dar și pentru mulți alții, timpul nu mai are răbdare. În curând se vor estompa amintirile directe. Dacă nici în manualele de istorie nu se prea insistă pe acest subiect, tinerii riscă să nu mai aibă surse credibile de cunoaștere. Iată că pregătirile pentru acest curs sunt finalizate. În două zile se finalizează și înscrierile. Iar peste o săptămână încep prelegerile despre istoria recentă auzită direct de la câțiva din participanți.

Nu trebuie uitat că deja predau elevilor la clase profesori ce au venit pe lume după acele evenimente revoluționare.

La 30 de ani de la Revoluția Română din 1989, Universitatea de Vest Timișoara , prin programul „Timișoara, trei decenii de libertate”, oferă studenților săi, dar și elevilor timișoreni, studenților celorlalte universități din oraș, precum și întregii comunități, un curs unic în țară, ce tratează tematica Revoluției din decembrie 1989 de la Timișoara.

Cursurile se vor desfășura în fiecare miercuri, în intervalul orar 18:00-21:00, în sediul central al UVT, în perioada 13.03. – 29.05.2019.

Înscrierile se pot face până joi, 7 martie, aici: https://goo.gl/forms/SE9oC2V6VxU6ELSo2 .

Toți curioșii sunt așteptați miercuri, 13 martie, la primul curs!

LĂSAȚI UN MESAJ