A început studiul geotehnic pentru sala polivalentă de 16.000 de locuri

145

A mai fost făcut un pas pentru realizarea sălii polivalente de 16.000 de locuri din Timișoara. Potrivit edilului șef al oașului, Nicolae Robu, a fost demarat studiul geoltehnic pe locația pentru viitoarea sală.

În cadrul conferinţei de marți, primarul a anunţat că studiul geotehnic pentru sala polivalentă este în curs de desfăşurare, conform contractului de servicii pentru obiectivul de investiţii „Construire Sală Polivalentă 16.000 de locuri, str. Aleea F.C. Ripensia nr. 35-37, Municipiul Timişoara (inclusiv amenajări conexe: parcare,drumuri de incintă, alei, etc.).

Compania Națională de Investiții este aproape să demareze procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate, anunța, la finalul anului trecut, edilul șef al orașului.

„Noi suntem spre finalizare cu ridicatea topo și, de asemenea, e pe cale să se încheie licitația pentru contractarea unei firme să ne facă un nou studiu geo. De îndată ce le vom avea, le vom transmite la CNI și le va folosi și sperăm ca în 2020 să înceapă construcția. Nu vă pot garanta, pentru că nu știu cât va dura procesul de elaborare a proiectului, dar ce vă garantez este că va fi la finanțare acest obiectiv al Timișoarei”, a declarat, la mijlocul lui decembie, Nicolae Robu.

Vă amintim că a durat ani buni până când CNI a decis unde să construiască sala polivalentă. Nicolae Robu voia în Timișoara, Călin Dobra președintele Consiliului Județean Timiș pe atunci, voia la Giroc. Fostul premier, Viorica Dăncilă, a tranșat problema, în această toamnă, și a decis ca sala să fie ridicată în orașul de pe Bega.

LĂSAȚI UN MESAJ