A început reabilitarea Cinematografului Studio FOTO

63

Reabilitarea Cimeatografului Studio a început. Primul pas a fost punerea pietrei de temelie de ambasadoarea Franței, Laurence Auer, și de primarul Timioarei, Dominic Fritz. Spațiul va deveni primul cinematograf de artă al Timișoarei, iar transformarea lui este rezultatul colaborării dintre Primăria Timișoara, proprietarul cinematografului, Groupama Asigurări, finanțatorul proiectului de arhitectură în valoare de aproximativ 150.000 de euro, Institutul Francez din România și Asociațiile Pelicula Culturală, Marele Ecran, Documentor și Asociația Română a Filmului Independent (Timishort), asociații culturale care se vor implica și în managementul cinematografului.

”Cinematograful Studio este cel mai important hub cultural în perspectiva anului 2023 pe care îl va realiza primãria în centrul Timișoarei. Acest proiect este un exemplu de cooperare a comunitãții timișorene, între mediul de afaceri, ONG-uri și administrația localã”, au transmis autoritățile locale.

Cinematograful Studio va funcționa sub forma unui spațiu cultural de tip art-house, integrat în rețeaua de săli Europa Cinemas, având ca domeniu principal de activitate cinematografia și proiecțiile de filme europene independente, de artă sau de autor. De asemenea, va deservi și domenii conexe industriei cinematografice: producția de film (ficțiune, documentar, animație), jurnalism, multimedia, fotografie, sound design, dezvoltarea unui program de educație cinematografică pentru copii și tineri.

Viitorul cinematograf va dispune de două săli de proiecție: una de 190 locuri și una de 64 locuri, care a fost concepută ca un spațiu multifuncțional. La parterul cinematografului vor exista un lobby și o recepție modernă care va include un cineshop, o cafenea și două studiouri pentru montaj sunet și video. Podul amenajat se va transforma într-o sală multifuncțională, care se va utiliza în regim ”HUB educațional”, cuprinzând: spații de lucru pentru asociațiile de film, jurnalism, multimedia, fotografie, sound design, etc., un spațiu pentru transmisiuni radio, spațiu de expoziții, o sală de ședințe.

Pe terasa clădirii va funcționa un café-cinema, pentru maxim 80 de persoane, unde se vor organiza proiecții de film în aer liber, precum și evenimente cultural-artistice de mică amploare cum ar fi lansări de carte, mini-concerte sau show-uri de stand-up comedy.

LĂSAȚI UN MESAJ