A început producerea zăpezii artificiale pe pârtiile din vestul țării! Deschiderea sezonului de schi, tot mai aproape. FOTO

167

Temperaturile scăzute înregistrate în ultimele zile i-au făcut pe unii administratori de pârtii de schi din vestul țării să pornească tunurile pentru producerea zăpezii artificiale.

Astfel, turiștii s-ar putea bucura cât mai repede de deschiderea unui nou sezon de schi, la Straja. Aici, pe Platoul Soarelui, au fost pornite tunurile de zăpadă.

”Odată cu apariția temperaturilor negative am început și producerea zăpezii artificiale, sperăm să o ținem tot așa!”, au transmis administratorii pârtiei de la Straja.

Și la Muntele Mic pregătirile pentru noul sezon de schi sunt în toi. Primele teste ale instalației de zăpadă artificială au fost efectuate pe Muntele Mic încă de la începutul lunii noiembrie. Temperaturile scăzute din ultima perioadă și ninsoarea, au făcut posibilă pornirea tunurilor, astfel ca, la 1 Decembrie, să înceapă “jocurile de iarnă”.

La Muntele Mic, turiștii vor putea beneficia și de noul Telescaun Vâslanu. Instalația poate transporta aproape 2.000 de turiști pe oră, peste limita infrastructurii stațiunii în momentul de față. Cu ocazia inaugurării acestei noi instalații, se speră atragerea de noi investitori pe Muntele Mic, în domeniul hotelier, unde momentan numărul locurilor de cazare este insuficient.

LĂSAȚI UN MESAJ