A început licitația pentru execuția lucrărilor la fațada Operei

102

Clădirea Operei din Timișoara intră în reabilitare. Totul va fi posibil abia anul viitor.

Municipalitatea anunță licitația pentru execuția lucrărilor, care a fost lansată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice – SEAP. Ofertele pot fi depuse până în 17 decembrie, la ora 10.

Potrivit edilului, vor fi lucrări doar la fațada clădirii, nu și în interior. “Vrem să facem o reabilitare a fațadei, pentru că sunt degradări destul de importante care ies în evidență și mai bine de când am trecut la iluminarea artistică a fațadei. Nu suferă modificări fațada, se va păstra cea actuală”, a spus primarul Nicolae Robu.

Acesta spune că atunci când va fi cazul se va interveni și în interior.“Nu se intervine la sala propriu-zisă, se fac intervenții la cauză, încât să nu ajungă igrasia acolo. Deocamdată nu s-a cerut vreo intervenție la tot ce înseamnă amenajările din Sala Mare. Evident că la un moment dat se va pune problema restaurării interioare, dar nu e cazul acum. Probabil că un număr important de ani nu va fi cazul să se facă o restaurare. Acolo va trebui făcută o restaurare, nu o reparație”, a adăugat Nicolae Robu.

În plus, edilul spune că un interes deosebit la renovare îl prezintă două statui care ar fi îngropate în pereţii laterali ai faţadei centrale şi care ar urma să fie valorificate artistic.

Palatul Culturii găzduieşte în prezent Teatrul Naţional, Opera Română, Teatrul Maghiar, Teatrul German de Stat, Atelierul de Urbanism al Primăriei Timișoara, Infocentrul Turistic și mai multe magazine. Valoarea lucrărilor este estimată la 632 de lei (fără TVA), bani de la bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ