A fost o vară incendiară, cu mii de turiști, pe Litoralul Vestului. Sezonul distracției este aproape de a se încheia

340

Zeci de zile fierbinți și nopți albe, pline de evenimente inedite – toate petrecute la Lacul Ghioroc – stațiune din Podgoria Aradului. O putem numi deja stațiune chiar dacă, oficial nu i s-a conferit încă această titulatură. Și asta pentru că, în sezonul estival 2017, acest loc de agrement a fost preferat de zeci de mii de oameni, bilanțul autorităților fiind dovadă pentru acest record. Cum anul acesta, aici s-au făcut investiții de amploare și pentru că plaja a găzduit cele mai tari petreceri, Ghiorocului i s-a dus repede vestea ca fiind noua destinație de agrement, perfectă pentru distracție și în rândul turiștilor din județele limitrofe.
Lacul Ghioroc este în procedură de atestare ca stațiune de interes local, cele mai multe cerințe în materie de amenajare fiind deja bifate ca realizate. Primăria Ghioroc a făcut aici, cu sprijinul Consiliului Județean, cele mai mari investiții de până acum, iar acestea vor continua.

Plaja Ghioroc și-a așteptat vizitatorii cu o înfățișare nouă anul acesta. În primul rând, turiștii se pot informa în legătură cu locația de pe bannere și panouri montate pe drumul ce leagă localitățile Sâmbăteni și Ghioroc. Prin intermediul acestora, turiștilor li se face invitația de a face o călătorie cu Săgeata Verde, ori de a decoperi Muzeul Vinului. „Panourile sunt necesare pentru atestarea comunei Ghioroc, ca stațiune de interes local. Au un aspect plăcut și informează turiștii cu privire la atracțiile zonei”, spune Corneliu Popi-Morodan, primarul Ghiorocului.

Trecând la investiții, zona de agrement a pus la dispoziție o parcare de 4.300 de metri pătrați, arhiplină în weekend-uri. Edilul comunei susține că parcarea va fi extinsă în viitor, întrucât numărul turiștilor a depășit așteptările.

Plaja a fost amenajată cu nisip nou, s-au achiziționat utilaje pentru întreținerea acestuia, balize, precum și panouri de afișaj pentru turisti. Zona de agrement a căpătat aspect de litoral fiind plantați palmieri de până la trei metri. Cu puțină inspirație s-a amenajat și o zonă specială, unde turiștii pot imortaliza momentele petrecute la lacul Ghioroc, făcând poze. Noaptea, zona lacului este feerică, fiind luminată de ghirlande.

„În prezent, dispunem de 49 de locuri de cazare, dar avem nevoie de cel puţin 100 pentru a îndeplini condițiile pentru obți­-nerea titlului de stațiune de interes local. Vom face un camping cu 52 de locuri, această investiţie urmând a fi realizată chiar în această toamnă”, susține Corneliu Popi-Morodan, primarul comunei.

Ghioroc Summer Fest se încheie pe 9 septembrie

Plaja Ghioroc a atras vizitatori de la începutul verii, dar seria de acțiuni estivale a început când s-a dat start la Ghioroc Summer Fest, ediția a VII-a, organizat în colaborare cu administrația județeană și cu implicarea studenților arădeni. Pentru arădeni și nu numai, litoralul s-a mutat în aici, timp de 11 weekend-uri fiind organizate concursuri și petreceri tematice, precum spuma party și color fight. La o lună de la deschiderea sezonului estival, fusese depășit numărul de turiști din tot anul trecut. Punctul culminant a fost atins pe 12 august, la noaptea DJ-ilor, cea mai importantă petrecere din cadrul Ghioroc Summer Fest. DJ-i din ţară şi din străinătate au mixat în cadrul evenimentului.

„A fost cel mai reușit an. În fiecare weekend, numărul vizitatorilor ajungea la 6.000. Un procent de 25 la sută din vizitatori au fost din județe limitrofe – Timiş, Bihor, Hunedoara, dar și din Satu Mare sau Cluj Napoca. Am avut parte repede de feedback pozitiv din partea turiștilor care, prin intermediul rețelelor de socializare, fie ne spuneau cât de bine s-au simțit, se interesau de noile evenimente, ori căutau locuri de cazare”, a spus Cosmin Băhnean, directorul Festivalului Ghioroc Summer Fest.

Festivalul Ghioroc Summer Fest editia a VII-a se va încheia în 9 septembrie 2017, cu tradiționalul foc de tabară de pe plajă, cu concerte live și cu foc de artificii. Zeci de tineri din țară, membri ai Uniunii Studenților din România vor participa la acest eveniment.

„Ghioroc Summer Fest este susținut de Primaria Ghioroc, Centrul Cultural Județean Arad, prin grija domnului director Doru Sinaci și a Consiliul Județean Arad, prin implicarea directă a domnului președinte Iustin Cionca și a doamnei vicepreședinte, Claudia Boghicevici și de Liga Studenților din Universitatea «Aurel Vlaicu» Arad”, susține edilul Corneliu Popi-Morodan.

sursa: glsa.ro

LĂSAȚI UN MESAJ