A fost aprobată strategia de dezvoltare a județului

101

Consiliul Județean Timiș a aprobat strategia de dezvoltare a județului pentru perioada 2016 – 2020. Toate localităţile din judeţ sunt incluse, iar zonele de dezvoltare prioritară sunt cele mai sărace. Astfel, au fost stabilite câteva arii prioritare de dezvoltare respectiv zone de restructurare industrială în nord-estul județului, la Nădrag, Margina și Tomești.

Documentul are 400 de pagini. În baza lui, județul și comunele din Timiș pot depune cererile de finanțare europeană.”Sunt propuneri începând de la nivelul județului și până la ultima comună. Deja comunele solicită semnatura pentru confirmare, că ele sunt prinse în strategie pentru perioada 2016 – 2020. Pot depune și cerere de finanțare cu obligația să fie în strategie. La dosarele pentru proiectele europene este obligatorie confirmarea proiectelor respective sau a activităților care solicită să le realizeze prin strategie”, spune șeful CJ Timiș, Titu Bojin.

Direcțiile de dezvoltare a județului Timiș prevăzute să ducă la realizarea obiectivului strategic pe termen mediu și lung sunt: dezvoltarea industriei prin creșterea productivității în sectorul industrial, promovarea cercetării și introducerea tehnologiilor înalte, modernizare și diversificare în vederea realizării de produse competitive; dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii; revigorarea spațiului rural și promovarea unei agriculturi performante se va realiza prin exploatarea extensivă și intensiva a solului, stimularea dezvoltării ramurilor agricole și revigorarea mediului rural ca alternativă socială a mediului urban; dezvoltarea turismului prin valorificarea potențialului existent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.