A facut prăpăd la 26 de ani! Ce s-a ales apoi de tânăra respectivă

314

Evazionistă la 26 ani! Patroana unei firme de construcţii a fost prinsă cu facturi fictive şi s-a ales cu averea sub sechestru. Tânăr de 26 ani, din Oradea, este anchetată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice pentru evaziune fiscală, după ce a fost prinsă că, timp de un an şi jumătate, a înregistrat facturi fictive în contabilitate, notează ebihoreanul.ro.

Conform organelor de cercetare, este vorba despre Cătălina Adriana Sbârcea, administrator al Fineas Trans, care, în perioada iulie 2014 – decembrie 2015, ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii documente de achiziţie (facturi) fictive în valoare totală de 526.172 lei. Poliţiştii spun că facturile nu aveau justificare economică sau comercială Ele ar fi fost înregistrate în contabilitate pentru a sustrage firma de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat.

„Prejudiciul total cauzat astfel bugetului consolidat al statului este în valoare de 281.271 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor. Pentru recuperarea pagubei, poliţiştii au instituit măsuri asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute Sbârcea şi de societatea comercială administrată de aceasta. Dosarul a fost înaintat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a tinerei.

Sursa: ebihoreanu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ