A demarat proiectul „Magistrala verde” în Timișoara

87

Începe primul proiect de remodelare a unei artere de circulație și transformarea ei într-un coridor multimodal, anunță primarul Timișoarei.

„Magistrala verde” este un culoar de mobilitate verde de 3 kilometri, care va fi amenajat între Bulevardul 16 Decembrie 1989 și Calea Șagului, în integralitate – adică de la Podul Traian până la pasarela de la Shopping City, complementar carosabilului, cu atenție pentru nevoia oamenilor pentru spațiu public de calitate.

„Bandă dedicată transportului public local nepoluant, piste de biciclete și trotuare late, încadrate de aliniamente și spații verzi generoase vor asigura deplasarea într-un mod sigur și confortabil pentru toată lumea. Toate amenajările vor ține cont de nevoile persoanelor cu mobilitate redusă: persoane cu dizabilități, vârstnici, copii. Zonele pietonale vor fi dedicate activităților sociale, comerciale și de odihnă. Întreg proiectul va pune în valoare zona istorică pe care o traversează, bogată în clădiri de patrimoniu valoroase”, a transmis Dominic Fritz.

Documentația pentru elaborarea DALI și proiect tehnic pentru „Magistrala verde” este gata și se află în evaluarea Agenției Naționale a Achizițiilor Publice și este o chestiune de zile primirea avizului, după care urmează licitația pentru desemnarea proiectantului.
„Magistrala Verde” este unul din proiectele depuse pe finanțarea Planului Național de Redresare și Reziliență.

LĂSAȚI UN MESAJ