În preajma zilei USA o mare firmă americană primește recunoașterea CCIA Timiș

248

Astăzi ne aflăm în fața unei sărbători naționale a unui stat cu care avem strânse legături strategice de apărare. Dar pe lângă acestea sunt și o pleiadă de contacte economice temeinice.

În acest sfârșit de săptămână, la cunoscuta fabrică Coca Cola HBC din Calea Torontalului a fost deschisă o nouă investiție majoră de nu mai puțin de șapte milioane de euro. Este vorba de o linie de îmbuteliere a dozelor de aluminiu ce are o viteză de lucru de 25 de bucăți pe secundă ceea ce înseamnă un total de nu mai puțin de două milioane de „conserve” de suc pe zi.

Aflat la Timișoara cu acest prilej, ambasadorul Hans Klemm al Statelor Unite la București a evitat un răspuns direct (că doar e diplomat) despre situația politică a României dar a răspuns pe ocolite tot cu o întrebare.

A cerut părerea celor de față să spună ce cred despre faptul că o mare firmă crede de cuviință să investească o așa sumă în unitatea sa din Timișoara, când ar fi putut să instaleze această linie de înaltă tehnologie oriunde în regiunea balcanică sau chiar în Europa?

Florica Chiriță, director general al Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Timiș a profitat de această ocazie pentru a înmâna directorului general al firmei, Jaak Mikkel, o diplomă de onoare ce recunoaște meritele economice în ridicarea nivelului investițiilor în județul nostru. Concernul american este din 1995 activ la noi în Calea Torontalului. Doamna director a invitat firma americană se se alăture Camerei de Comerț Timiș, acolo unde îi este locul, ca o mare firmă ce duce munca specialiștilor locali pe tot continentul dar mai cu seamă în partea sa de sud, din Croația până în Grecia.

Ar fi păcat ca cei de la Coca Cola să nu fie membri ai CCIAT în condițiile în care directorul său general este este noul președinte al Camerei de Comerț Americane în România (AmCham Romania). Directorul Florica Chiriță a reiterat invitația făcută Excelenței Sale Hans Klemm de a cauta noi contacte de afaceri cu agenții economici din vestul țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.