9.1 C
Timișoara
duminică 28 aprilie 2024

Deputații de Timiș au votat majoritar în favoarea referendumului pentru familie

Coaliția pentru Familie a adunat peste 3 milioane de semnături pentru a declanșa, prin referendum, procedura de modificarea Constituției României. Aceștia cer ca în constituție să fie trecut explicit faptul că „familia este uniunea dintre un bărbat și o femeie”.

Inițiativa a fost depusă la Senat, care și-a schimbat Regulamentul pentru a deveni cameră decizională în privința inițiativelor de modificare a Constituției și a trimis inițiativa la Camera Deputaților. După ce a plimbat propunerea prin mai multe comisii, azi Camera urma să dea votul cu privire la inițiativă, care a fost adoptată cu 232 de voturi „pentru”, 22 – „împotrivă” și 13 abțineri.

Aproape toți deputații de Timiș au votat pentru, mai puțin deputatul liberal Marilen Pirtea și popularul Cornel Sânmărtinean care au lipsit de la vot. Iar USR-istul Cătălin Drulă a votat împotrivă!

Această inițiativă cetățenească pentru revizuirea Constituției prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consfințită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

Comisia juridică a aprobat textul așa cum a fost el depus. Proiectul urmează să fie dezbătut și votat în Senat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :